ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: UFO πετούν στον ουρανό του Κιέβου - Τι αποκαλύπτει κυβερνητική έκθεση

Ουκρανία: UFO πετούν στον ουρανό του Κιέβου - Τι αποκαλύπτει κυβερνητική έκθεση

Η έκθεση του Αστρονομικού Παρατηρητηρίου της Ουκρανίας κάνει λόγο για δύο ειδών μη αναγνωρισμένωνιπτάμενων αντικειμένων, τα «κοσμικά» και «φαντάσματα»

Οι ουρανοί πάνω από το Κίεβο κατακλύζονται από άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα (UFO), σύμφωνα με μια έκθεση που διενήργησε το Αστρονομικό Παρατηρητήριο της Ουκρανίας.

Δεδομένου ότι η Ρωσία και η Ουκρανία έχουν εγκλωβιστεί σε έναν πόλεμο πολλών μηνών που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό, σε αεροσκάφη και drones, είναι πιθανό ότι πολλά από αυτά τα αποκαλούμενα... UFO να είναι στρατιωτικά εργαλεία που είναι δύσκολο να ταυτοποιηθούν, σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ.

Το άρθρο του Live Science.

Η έκθεση της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών της Ουκρανίας —η οποία δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί — δημοσιεύτηκε στη βάση δεδομένων arXiv, και περιγράφει τη διαδικασία που ακολούθησαν οι Ουκρανοί επιστήμονες προκειμένου να παρακολουθήσουν τα κινούμενα αντικείμενα χαμηλής ορατότητας στον ουρανό, πάνω από το Κίεβο και τα γύρω χωριά.

Χρησιμοποιώντας ειδικά βαθμονομημένες κάμερες σε δύο μετεωρολογικούς σταθμούς στο Κίεβο και τη Βιναρίβκα, ένα χωριό περίπου 75 μίλια (120 χιλιόμετρα) νότια της ουκρανικής πρωτεύουσας, οι αστρονόμοι παρατήρησαν δεκάδες αντικείμενα «που δεν μπορούν επιστημονικά να αναγνωριστούν ως γνωστά φυσικά φαινόμενα», ανέφερε η έκθεση.

Οι κυβερνητικές υπηρεσίες τείνουν να αναφέρονται σε αντικείμενα UAP, (συντομογραφία για «μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα»). «Παρατηρούμε έναν σημαντικό αριθμό αντικειμένων των οποίων η φύση δεν είναι ξεκάθαρη», έγραψε η ομάδα. «Τα βλέπουμε παντού».

Οι ερευνητές χώρισαν τα UAP σε δύο κατηγορίες: «κοσμικά» και «φαντάσματα». Σύμφωνα με την έκθεση, τα «κοσμικά» είναι φωτεινά αντικείμενα που είναι φωτεινότερα από το φόντο του ουρανού. Αυτά τα αντικείμενα χαρακτηρίζονται με ονόματα πουλιών - όπως "γερακάκι" και "αετός" - και έχουν παρατηρηθεί να πετούν μόνα τους καθώς και σε σμήνη, έγραψε η ομάδα του Αστρονομικού Παρατηρητηρίου της Ουκρανίας.

Τα «φαντάσματα», αντίθετα, είναι σκοτεινά αντικείμενα, που συνήθως εμφανίζονται «εντελώς μαύρα», σαν να απορροφούν όλο το φως που πέφτει πάνω τους, πρόσθεσε η ομάδα.

Συγκρίνοντας τα ευρήματα, οι ερευνητές υπολόγισαν ότι τα... φαντάσματα έχουν πλάτος από 3 έως 12 μέτρα και μπορούν να ταξιδέψουν με ταχύτητες έως και 33.000 mph (53.000 km/h).

Κάνοντας την σύγκριση, ένας διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος μπορεί να φτάσει ταχύτητες έως και 15.000 mph (24.000 km/h), σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Όπλων και Μη Διάδοσης Όπλων.

Οι ερευνητές δεν έκαναν εικασίες για το τι μπορεί να είναι αυτά τα UFO. Αντίθετα, η εργασία τους εστιάζει στις μεθόδους και τους υπολογισμούς που χρησιμοποιούνται για την ανίχνευση των αντικειμένων. Ωστόσο, σύμφωνα με μια έκθεση του 2021 από το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικής Πληροφοριών των ΗΠΑ (ODNI), είναι πιθανό ότι τουλάχιστον ορισμένα UAP είναι "τεχνολογίες που αναπτύσσονται από την Κίνα, τη Ρωσία ή άλλο έθνος.

Δεδομένης της συνεχιζόμενης ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η οποία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022, είναι εύλογο να σκέφτονται αρκετοί ότι ορισμένα UAP που περιγράφονται στη νέα έκθεση ενδέχεται να συνδέονται με ξένες τεχνολογίες επιτήρησης ή στρατιωτικές.