ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: Τουλάχιστον δυο νεκροί από τον τυφώνα Ρόσλιν

O τυφώνας Ρόσλιν «χτύπησε» το Μεξικό
O τυφώνας Ρόσλιν «χτύπησε» το Μεξικό
ΑΡ

Ο τυφώνας Ροσλιν έπληξε τις ακτές του Μεξικού στον Ειρηνικό Ωκεανό, αφήνοντας πίσω δύο νεκρούς και τεράστιες καταστροφές

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή (23/10) από την καταστροφή που προκάλεσε ο τυφώνας Ρόσλιν, καθώς «χτύπησε» την ξηρά κατά μήκος των ακτών του Ειρηνικού στο Μεξικό, προτού εξασθενήσει στην ενδοχώρα, δήλωσαν οι αρχές.

Ένας 74χρονος άνδρας σκοτώθηκε στην πόλη Mexcaltitan de Santiago Ixcuintla όταν μια δοκός έπεσε στο κεφάλι του, ανακοίνωσε το υπουργείο Ασφαλείας και Προστασίας των πολιτών της πολιτείας Ναγιαρίτ. Μια 39χρονη γυναίκα έχασε επίσης τη ζωή της όταν κατέρρευσε φράχτης στην περιοχή Rosamorada της πολιτείας.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ (NHC), ο Ρόσλιν έπληξε τη στεριά ως τυφώνας κατηγορίας 3 στις 5.20 π.μ. τοπική ώρα κοντά στη Σάντα Κρουζ στο βόρειο Ναγιαρίτ, μια παράκτια πολιτεία του Ειρηνικού που φιλοξενεί δημοφιλείς τουριστικές παραλίες όπως η Σαγιούλιτα και η Πούντα Μίτα.

Μέχρι το απόγευμα, ο Ρόσλιν υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα με μέγιστους παρατεταμένους ανέμους να μειώνονται κοντά στα 75 χιλιόμετρα/ώρα ανέφερε το NHC. Εικόνες από το Nαγιαρίτ έδειξαν αυτοκίνητα βυθισμένα και σπίτια με μεγάλες ζημιές σε στέγες και καλύμματα εξωτερικών χώρων. Αξιωματούχοι έκτακτης ανάγκης στάλθηκαν στις πληγείσες περιοχές, ανέφερε η υπηρεσία πολιτικής ασφάλειας της πολιτείας.

Μόνο μικρές ζημιές αναφέρθηκαν στο γειτονικό Jalisco, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πολιτείας. Το πολυσύχναστο διεθνές αεροδρόμιο Puerto Vallarta ξεκίνησε ξανά όλες τις λειτουργίες του, ενώ πολίτες που απομακρύνθηκαν επέστρεψαν στα σπίτια τους. Αξιωματούχοι εργάζονταν για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε περιοχές που παρουσίασαν διακοπές.