Ντιμπέιτ – σόου με ατάκες για «βιάγκρα» και «εξορκισμό» στη Βραζιλία

«Μαλλιά - κουβάρια» έγιναν οι υποψήφιοι πρόεδροι της Βραζιλίας, σε τηλεοπτικό ντιμπέιτ, λίγες ώρες πριν τις κάλπες. Οι ατάκες για «βιάγκρα» και «εξορκισμό». 

Ντιμπέιτ – σόου με ατάκες για «βιάγκρα» και «εξορκισμό» στη Βραζιλία
Associated Press
2'

Η λέξη «ψεύτης» ήταν η πιο δημοφιλής του ντιμπέιτ που πραγματοποιήθηκε στη Βραζιλία το βράδυ της Παρασκευής, λίγες ώρες πριν οι κάλπες ανοίξουν για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της χώρας που φέρνουν αντιμέτωπους τον δεξιό Μπολσονάρο και τον αριστερό Λούλα.

Οι αβρότητες όμως δεν σταμάτησαν εκεί καθώς στο ντιμπέιτ – σόου των προεδρικών υποψηφίων υπήρξαν ατάκες ακόμα και για... εξορκισμούς και βιάγκρα.

«Οι Βραζιλιάνοι γνωρίζουν ποιος είναι ο ψεύτης» ανέφερε ο Λούλα στην αντιπαράθεση που είχαν οι δύο υποψήφιοι σχετικά με τον κατώτατο μισθό αλλά και τις κατηγορίες εναντίον του για διαφθορά.

«Σταμάτα να ψεύδεσαι Λούλα, σταμάτα να ψεύδεσαι. Καταντάει άσχημο» του απάντησε ο Μπολσονάρο. Το ντιμπέιτ της Παρασκευής ήταν το δεύτερο μεταξύ των δύο πριν την τελική κάλπη και σηματοδότησε το τέλος μιας σκληρής καμπάνιας και από τις δύο πλευρές με αρνητικές διαφημίσεις, αλληλοκατηγορίες και πολλή λάσπη στα social media.

«Με εμένα θα έχετε ασφάλεια. Δεν θα υπάρχουν κλοπές. Θέλετε να σας δώσω περισσότερα παραδείγματα διαφθοράς του Λούλα; Ή απλά μπορούμε να προχωρήσουμε» ανέφερε ο Μπολσονάρο. Ο εν ενεργεία πρόεδρος της Βραζιλίας κατηγόρησε ακόμα εμμέσως πλην σαφώς ότι ο Λούλα έχει σχέσεις με διακινητές ναρκωτικών, εξαιτίας της επίσκεψής του σε φαβέλα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του καμπάνιας.

Από την πλευρά του ο αριστερός υποψήφιος, απάντησε «Είμαι ο μοναδικός πρόεδρος που είχε το κουράγιο να μπει σε μια φαβέλα» ανέφερε ο ίδιος, ο οποίος συμπλήρωσε πως οι κάτοικοι εκεί «είναι σκληρά εργαζόμενοι, που θέλουν να μορφωθούν».

Επιτιθέμενος στον Μπολσονάρο, ο Λούλα ανέφερε: «Απομονώσατε τη Βραζιλία. Σήμερα η Βραζιλία είναι πιο απομονωμένη και από την Κούβα. Δεν έχετε σχέσεις με κανέναν. Κανείς δεν θέλει να σας δεχτεί. Κανείς δεν έρχεται να μας επισκεφθεί».

Ο Μπολσονάρο απέρριψε τις σχετικές κατηγορίες και απάντησε: «Κι όμως έχουμε σχέσεις. Ο αραβικός κόσμος μας καλοδέχεται. Μίλησα με τον Μπάιντεν πριν λίγο καιρό. Μιλάω με όλους. Σταμάτα να ψεύδεσαι, Λούλα».

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας «βγήκε από τα ρούχα» του όμως με τις κατηγορίες εναντίον του για την ανεργία και τον πληθωρισμό. «Ψέματα Λούλα! Πρέπει να σου κάνω εξορκισμό για να σταματήσεις να ψεύδεσαι;» ενώ κατηγόρησε παράλληλα τον αντίπαλό του για «θιασώτη των αμβλώσεων» που θέλει να «νομιμοποιήσει τα ναρκωτικά».

Ο Λούλα κάλεσε τον Μπολσονάρο να εξηγήσει την αγορά 35.000 χαπιών βιάγκρα από τον στρατό – χάπι κατά της στυτικής δυσλειτουργίας. «Χρησιμοποιείτε βιάγκρα;» ρώτησε περιπαικτικά τον Λούλα ο Μπολσονάρο, με τον αριστερό υποψήφιο να μην απαντά στην πρόκληση.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή