ΚΟΣΜΟΣ

Ameca: Το πιο προηγμένο ανθρωποειδές ρομπότ λέει... «θα περπατήσω»

Ameca: Το πιο προηγμένο ανθρωποειδές ρομπότ λέει... «θα περπατήσω»
H Ameca.
Engineered Arts

Το ανθρωπόμορφο ρομπότ, Ameca, επιστρέφει με νέες εκφράσεις που μοιάζουν με τον άνθρωπο - Το Ameca έχει γκρι δέρμα και χαρακτηριστικά ουδέτερα για το φύλο και τη φυλή - Προαναγγέλλει ότι θα... περπατήσει και... απαντάει σε ερωτήσεις

Με ρεαλιστικές εκφράσεις προσώπου που… τρομάζουν, η Ameca έχει χαρακτηριστεί ως το πιο προηγμένο ανθρωποειδές ρομπότ στον κόσμο.

Το ρομπότ - το οποίο έχει σχεδιαστεί από τη βρετανική εταιρεία Engineered Arts - αποκάλυψε ότι οι μηχανικοί εργάζονται σε «για την δημιουργία των ποδιών της» τα οποία ίσως είναι έτοιμα μέσα στον επόμενο χρόνο.

Κατά τη διάρκεια ενός βίντεο στο YouTube, η Ameca είπε: «Δεν μπορώ να περπατήσω, αλλά έχω δει τα πόδια μου που κατασκευάζονται στο εργαστήριο της Engineered Arts. Το σχέδιο των ποδιών μου είναι εμπνευσμένο από το ρομπότ Byrun, που αναπτύχθηκε από την Engineered Arts Ltd. Έχει μοναδικές μηχανικές ιδιότητες που του επιτρέπουν να περπατά χωρίς να καταναλώνει πολλή ενέργεια».

«Τα πρωτότυπα πόδια είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο και πλαστικό», πρόσθεσε η Ameca.

Αναφερόμενη σε άλλα θέματα η Ameca αποκάλυψε επίσης πώς θα προτιμούσε το κέτσαπ από τη μαγιονέζα επειδή «έχει πιο καυστική και όξινη γεύση».

Το ρομπότ αποκάλυψε ακόμα ότι ο Οκτώβριος είναι ο αγαπημένος της μήνας γιατί απολαμβάνει τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ θα ήθελε επίσης να εξερευνήσει την ιστορία και τον πολιτισμό του Παρισιού.

Πολλοί θεατές εξέφρασαν την έκπληξή τους για το πόσο ρεαλιστικό είναι το ρομπότ.

Μάλιστα ένας από αυτούς που παρακολούθησε το βίντεο έγραψε: «Καταπληκτική δουλειά! Τα χέρια φαίνονται πολύ καλά φτιαγμένα».

Να σημειωθεί ότι η Engineered Arts δεν αποκάλυψε πόσο θα κοστίζει η κατασκευή του ρομπότ, καθώς βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.