ΚΟΣΜΟΣ

Ντόλι Πάρτον: Ο Τζεφ Μπέζος της έδωσε βραβείο ύψους 100 εκατ.δολαρίων

Η Ντόλι Πάρτον
Η Ντόλι Πάρτον
ΑΡ

Η σταρ της κάντρι μουσικής και φιλάνθρωπος Ντόλι Πάρτον τιμήθηκε με βραβείο ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Τζεφ Μπέζος.

Ο πολυδισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Amazon ανακοίνωσε το βραβείο μαζί με τη σύντροφό του, Λόρεν Σάντσεζ, η οποία περιέγραψε την Parton ως «μια γυναίκα που δίνει με την καρδιά της και αφιερώνεται με αγάπη και συμπόνια σε κάθε πτυχή της δουλειάς της».

Το βραβείο Bezos Courage & Civility Award αναγνωρίζει ηγέτες που «επιδιώκουν λύσεις με θάρρος και ευγένεια». «Ανυπομονούμε να δούμε όλα τα καλά που πρόκειται να κάνετε με αυτό το βραβείο των 100 εκατομμυρίων δολαρίων», είπε η κ.Σάντσες

Σε ένα βίντεο από την τελετή που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, η Πάρτον ακούγεται να λέει :«Ουάου! Είπες 100 εκατομμύρια δολάρια;». «Νομίζω ότι οι άνθρωποι που είναι σε θέση να βοηθήσουν πρέπει να βάλουν τα χρήματά τους εκεί που είναι η καρδιά τους. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να κάνω καλά πράγματα με αυτά τα χρήματα» πρόσθεσε.

Το βραβείο εγκαινιάστηκε το 2021, και έκτοτε το κέρδισαν ο ακτιβιστής Van Jones και ο σεφ και φιλάνθρωπος Jose Andres, που ίδρυσαν το World Central Kitchen, το οποίο παρέχει φαγητό σε περιοχές που επλήγησαν από καταστροφές σε όλο τον κόσμο.

Η Πάρτον, τραγουδίστρια, ηθοποιός, επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος - εισήχθη στο Rock & Roll Hall of Fame νωρίτερα αυτό το μήνα. Στηρίζει φιλανθρωπικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο και ίδρυσε το Ίδρυμα Dollywood, το οποίο έχει δώσει βιβλία σε παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Η Πάρτον υπήρξε επίσης υπέρμαχος του εμβολιασμού κατά της Covid-19. Υποστήριξε τη Moderna με μία δωρεά ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων για έρευνα για τον κορονοϊό στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Vanderbilt στο Νάσβιλ.