ΚΟΣΜΟΣ

Η πρεσβεία της Ρωσίας στον Καναδά απαντά: Υπάρχει ο άνδρας, η γυναίκα, τα παιδιά σε μια οικογένεια

Η πρεσβεία της Ρωσίας στον Καναδά απαντά: Υπάρχει ο άνδρας, η γυναίκα, τα παιδιά σε μια οικογένεια
Ανοικτή διαμάχη της πρεσβείας της Ρωσίας στην Καναδά με την κυβέρνηση της χώρας.
Matthew Stockman/Getty Images

Ηχηρή απάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών του Καναδά έδωσε η πρεσβεία της Ρωσίας στη χώρα, αναφορικά με τη θέση του για τον νέο νόμο που ψηφίστηκε από τη Δούμα ο οποίος αποσκοπεί στη διατήρηση των παραδοσιακών αξιών και σχέσεων.

Πρόσφατα στη Ρωσία πέρασε από τη Δούμα ένας νέος νόμος κατά της παιδοφιλίας και των μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων. Το έγγραφο που αναγνώστηκε στις 23 Νοεμβρίου προβλέπει την απαγόρευση της προπαγάνδας μη παραδοσιακών σχέσεων, την παιδεραστία καθώς και την απαγόρευση της διάδοσης πληροφοριών για τα LGBT στα μέσα ενημέρωσης, στο διαδίκτυο και σε διαφημίσεις, βιβλία και ταινίες. Περιλαμβάνει επίσης απαγόρευση δηλώσεων που μπορεί να παρακινήσουν τους εφήβους σε χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου στο Διαδίκτυο, στα μέσα ενημέρωσης και σε βιβλία, οπτικοακουστικές υπηρεσίες, ταινίες και διαφημίσεις.

Μεταξύ αυτών που αντέδρασαν σε αυτή την εξέλιξη, ήταν και ο Καναδάς. Με ανάρτησή του στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, έσπευσε να καταδικάσει το νομοσχέδιο, επικαλούμενο και δήλωση του Συνασπισμού Ίσων Δικαιωμάτων.

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από την πρεσβεία της Ρωσίας στον Καναδά, η οποία με μία σειρά από μηνύματα στο Twitter έθεσε το θέμα στην πραγματική του διάσταση, σε ό,τι αφορά τον νόμο που προώθησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν και οδεύει προς ψήφιση από τη Δούμα.

Η απάντηση της ρωσικής πρεσβείας στον Καναδά

Η Πρεσβεία ειναι έκπληκτη με το υπουργείο Εξωτερικών του Καναδά και τη δημοσίευση του που υποστηρίζει τη Δήλωση του λεγόμενου «Συνασπισμού Ίσων Δικαιωμάτων» σχετικά με την υιοθέτηση στη Ρωσία ενός Ομοσπονδιακού Νόμου που αποσκοπεί στη διατήρηση των παραδοσιακών αξιών. Θα θέλαμε να κάνουμε μερικά σχόλια σχετικά.

Η νέα νομοθεσία απαγορεύει την προπαγάνδα που προωθεί σεξουαλικές σχέσεις ή προτιμήσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, καθώς και την παιδεραστία και τις πληροφορίες που ενθαρρύνουν τη χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου.

Ο Καναδάς και μια σειρά από άλλα κράτη-υποστηρικτές της νεοφιλελεύθερης ατζέντας διαστρεβλώνουν σκόπιμα την πραγματικότητα συγχέοντας τις έννοιες των ατομικών σεξουαλικών προτιμήσεων και των καθολικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ευτυχώς, δεν υπάρχουν διεθνώς αναγνωρισμένα έγγραφα που να καθιερώνουν ένα τέτοιο καθεστώς για οποιεσδήποτε σχέσεις που διαφέρουν από την παραδοσιακή οικογενειακή δομή

(μια ευγενική υπενθύμιση ότι εξετάζουμε μια φυσική οικογένεια αναπαραγωγής, η οποία αναφέρεται σε μια κοινωνική μονάδα δύο ανδρών και γυναικών γονέων και των πιθανών παιδιών τους).

Είναι σημαντικό να επαναλάβουμε ότι δεν υπάρχουν διακρίσεις στη Ρωσία όσον αφορά τα δικαιώματα των σεξουαλικών και άλλου είδους μειονοτήτων. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι η ελευθερία ενός ατόμου τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία ενός άλλου ανθρώπου. Πιστεύουμε ότι η προπαγάνδα των μη παραδοσιακών σχέσεων,

πόσο μάλλον οι διεστραμμένες μορφές τους που διώκονται ποινικά (όπως η παιδεραστία), παραβιάζει τα δικαιώματα της παραδοσιακής πλειοψηφίας των Ρώσων πολιτών που είναι πρόθυμοι να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τα παιδιά τους από την επιβολή επιταγών που είναι ξένες προς τις πνευματικές και ηθικές αξίες τους.

Τέλος, η Πρεσβεία θα ήθελε να υπενθυμίσει ένα διάσημο απόφθεγμα του πρώην πρωθυπουργού του Καναδά Pierre Elliott Trudeau που έλεγε ότι «δεν υπάρχει θέση για το κράτος στα υπνοδωμάτια του Έθνους».

Θα ήταν πολύ επίκαιρο τώρα να το ακολουθήσουμε με ένα εξίσου σημαντικό σχόλιο: «Δεν υπάρχει χώρος για κρεβατοκάμαρα στην κυβέρνηση».

Οι ατομικές σεξουαλικές προτιμήσεις των ενηλίκων και οι λεπτομέρειες των σχέσεών τους θα πρέπει να παραμένουν αυστηρά προσωπικές. Δεν πρέπει να γίνει πολιτικό ζήτημα, ειδικά θέμα ατζέντας των διεθνών σχέσεων.

Η χώρα μας δεν ανακατεύεται στις εσωτερικές υποθέσεις του Καναδά. Εναπόκειται στις καναδικές αρχές και στους πολίτες να λάβουν αποφάσεις σε αυτόν τον τομέα.

Αναμένουμε από το υπουργικό συμβούλιο του Justin Trudeau αντίστοιχη στάση σεβασμού απέναντι στη νομοθετική διαδικασία στη Ρωσία που βασίζεται στην εθνική κρατική πολιτική να διατηρήσει και να ενισχύσει τις παραδοσιακές αξίες και τη βούληση του ρωσικού λαού.

Μάλιστα, η πρεσβεία το προχώρησε ένα βήμα παραπάνω αναρτώντας κι άλλες φωτογραφίες στο Twitter τονίζοντας πως υπάρχει ο άνδρας, η γυναίκα και τα παιδιά σε μια κανονική οικογένεια.

Επιπλέον, απάντησε και στον υπουργό Τουρισμού του Καναδά, υπέρμαχου των ΛΟΑΤΚΙ, με μια εικόνα της Παναγίας και γράφοντας «Στη Ρωσία είσαι ελεύθερος να είσαι εσύ & και να προστατεύεις τα παιδιά σου όσο είναι ανήλικα από την επιβολή και την αποτύπωση από την επιθετική προπαγάνδα».

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube