ΚΟΣΜΟΣ

Αυστρία: Πέθαναν πρώην καγκελάριο και τήρησαν κι ενός λεπτού σιγή

Αυστρία: Πέθαναν πρώην καγκελάριο και τήρησαν κι ενός λεπτού σιγή
Φωτογραφία Αρχείου

Αυστρία: Θύμα fake news η Βουλή της χώρας αφού τήρησαν ενός λεπτού σιγή για τον δήθεν θάνατο πρώην καγκελάριου ο οποίος ζει!

Απίστευτο κι όμως αληθινό το περιστατικό που καταγράφηκε στο Κοινοβούλιο της Αυστρίας με τους βουλευτές να τηρούν ενός λεπτού σιγή μετά την είδηση πως έφυγε από τη ζωή ο πρώην καγκελάριος Φραντς Βρανίτσκι, ο οποίος ωστόσο… ζει και βασιλεύει!

Μεγάλη ήταν η αναστάτωση που προκλήθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής στην Αυστρία, όταν εν ώρα συνεδρίασης ενημερώθηκαν πως μία ανάρτηση στο Twitter αναφερόταν στον δήθεν θάνατο του Βρανίτσκι.

Συγκεκριμένα, μία βουλευτής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPO) έλαβε μήνυμα για την ανάρτηση από συνεργάτη της, καθώς η ίδια δεν είναι ενεργή στο Twitter.

Έτσι, η κοινοβουλευτική ομάδα του SPO ζήτησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Φραντς Βρανίτσκι, ο οποίος ήταν αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος.

Γρήγορα όμως διαπιστώθηκε πως επρόκειτο για fake news, καθώς η είδηση για τον θάνατο του πρώην καγκελάριου είχε αναρτηθεί από έναν ψεύτικο λογαριασμό, ο οποίος συστηνόταν ως ο υπουργός Γεωργίας της Αυστρίας, Νόρμπερτ Τότσνιγκ.

Μετά από αυτή την εξέλιξη δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής για να λυθεί η παρεξήγηση.

Να σημειώσουμε, πως ο 85χρονος σήμερα Φραντς Βρανίτσκι διετέλεσε καγκελάριος της Αυστρίας για 11 χρόνια, από το 1986 έως το 1997.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube