ΚΟΣΜΟΣ

Πελέ: Το «χριστουγεννιάτικο» μήνυμα της κόρης του από το νοσοκομείο

Δύσκολες ώρες για τον Πελέ
Δύσκολες ώρες για τον Πελέ
ΑΡ

Η κόρη του Πελέ έστειλε μήνυμα αγάπης και ενότητας από το νοσοκομείο όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο θρύλος του ποδοσφαίρου. Οι οικείοι του αλλά και τα εκατομμύρια των οπαδών του προσεύχονται για ένα «θαύμα» καθώς η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί

Η κόρη του Πελέ δηλώνει ευγνώμων για τη θεραπεία που δόθηκε στον πατέρα της στο νοσοκομείο. Η Κέλι Νασιμέντο, μία από τις κόρες του Πελέ δημοσίευσε χθες βράδυ (25/12) ένα ευχαριστήριο μήνυμα για τη θεραπεία που λαμβάνει ο πατέρας της στο Νοσοκομείο Άλμπερτ Αϊνστάιν, στο Σάο Πάολο, όπου ο διάσημος ποδοσφαιριστής νοσηλεύεται από τον Νοέμβριο.

«Έχουμε πάντα πολλά για τα οποία πρέπει να είμαστε ευγνώμονες, ακόμη και όταν περνάμε τα Χριστούγεννα στο νοσοκομείο, γνωρίζουμε ότι είναι προνόμιο να βρίσκόμαστε σε ένα νοσοκομείο όπως το Αϊνστάιν... προνόμιο», έγραψε. Στη φωτογραφία που συνοδεύει το κείμενο, η Κέλι είναι δίπλα στα αδέρφια της.

Τους ευχαρίστησε επίσης που είναι μαζί, για τη στοργή που λαμβάνει η οικογένεια και που παραμένουν στο πλευρό του πατέρα της. Τη φωτογραφία μοιράστηκε επίσης η κόρη του, Φλάβια Αράντες. Εκτός από τις κόρες του, στη φωτογραφία διακρίνονται επίσης ο Εντίνιο, και οι δίδυμες Σελέστ, Τζόσουα και η Ζεμίνα, κόρες του Πελέ από τον πρώτο του γάμο.

«Καλά Χριστούγεννα. Υγεία, πολλή αγάπη, πολλή χαρά, πολύ γέλιο και πολύ πάθος, σήμερα και πάντα, για όλους σας», είπε. Η Κέλι ολοκλήρωσε λέγοντας ότι αυτή και τα αδέρφια της θα έμεναν ένα βράδυ ακόμη στο πλευρό του πατέρα της. Ο Πελέ νοσηλεύτηκε στις 29 Νοεμβρίου για επαναξιολόγηση της χημειοθεραπείας που δέχεται για την καταπολέμηση του καρκίνου του παχέος εντέρου. Υποφέρει επίσης από λοίμωξη του αναπνευστικού.

Ο γιός του Εντίνιο δημοσίευσε πρόσφατα μια φωτογραφία στο Instagram, στην οποία φαίνεται να πιάνει το χέρι του Πελέ και την οποία συνόδευσε γράφοντας: «Μπαμπά, η δύναμή μου είναι μαζί σου».

Ένα ιατρικό δελτίο που κυκλοφόρησε την Τετάρτη (21/12) από το νοσοκομείο Άλμπερτ Αϊνστάιν επεσήμανε ότι η υγεία του έχει επιδεινωθεί. Σύμφωνα με το κείμενο, ο 82χρονος «βασιλιάς» χρειάζεται φροντίδα που σχετίζεται με νεφρική και καρδιακή δυσλειτουργία. Το βράδυ της Κυριακής, το νοσοκομείο ανέφερε ότι δεν υπάρχουν νεότερα σχετικά με την κατάστασή του.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας του Πελέ, η Σάντος, η ομάδα με την οποία μεγαλούργησε, φαίνεται πως προετοιμάζεται για παν ενδεχόμενο. Τις τελευταίες ώρες κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες και βίντεο, όπου οι άνθρωποι του συλλόγου κάνουν διάφορες προετοιμασίες στο γήπεδο «Vila Belmiro de Santos» για την κηδεία του Πελέ.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που δημοσίευσε το «FutebolNews», δημιουργήθηκε ένα είδος τάφου – μνημείου, με χρυσές εικόνες και ιδιαίτερα σχέδια στα πλαϊνά, που παραπέμπουν στον Πελέ.

Διαβάστε επίσης:

Αγωνία για τον Πελέ - Φήμες πως η Σάντος προετοιμάζει την κηδεία του

Πελέ: Αγωνία για τον θρύλο - «Μπαμπά... η δύναμή μου είναι δική σου»

Πελέ: Τοποθέτησαν χρυσό φέρετρο στο γήπεδο της Σάντος