ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Χάρι για Νταϊάνα: «Έκλαψα μόνο μία φορά μετά τον θάνατό της»

O Κάρολος και η Νταϊάνα μετά τη γέννηση του γιού τους Χάρι
O Κάρολος και η Νταϊάνα μετά τη γέννηση του γιού τους Χάρι
ΑΡ

Ο πρίγκιπας Χάρι αποκάλυψε ότι έκλαψε μόνο μία φορά για τον θάνατο της μητέρας του, Νταϊάνα, το 1997 και είπε πως δυσκολευόταν να δείξει συναισθήματα μπροστά στον κόσμο. Αποκαλύπτει επίσης πως όταν έμαθαν για τον χαμό της, ο βασιλιάς Κάρολος δεν τον αγκάλιασε

Σε ένα νέο απόσπασμα συνέντευξης που προωθεί την αυτοβιογραφία του με τίτλο Spare, ο πρίγκιπας Χάρι αφηγείται πώς ο ίδιος και ο αδερφός του πρίγκιπας Ουίλιαμ δεν μπόρεσαν να δείξουν κανένα συναίσθημα καθώς συναντούσαν δημόσια τον κόσμο που θρηνούσε για τον θάνατο της μητέρας τους.

Είπε στον Tom Bradby του ITV ότι είχε κλάψει όταν θάφτηκε η μητέρα του. Ο δούκας του Σάσεξ είπε ότι ένιωσε «κάποιες ενοχές» περπατώντας ανάμεσα σε πλήθη που άφηναν λουλούδια έξω από το παλάτι του Κένσινγκτον.

Πρίγκιπας Χάρι: «Έκλαψα μόνο μία φορά...»

Η απουσία της πριγκίπισσας Νταϊάνα στη ζωή του πρίγκιπα Χάρι υπάρχει ως κεντρικό θέμα σε όλη την αυτοβιογραφία του. Το βιβλίο με τα επίμαχα αποσπάσματα θα κυκλοφορήσει στις 10 Ιανουαρίου, αλλά αποσπάσματά του έχουν ήδη διαρρεύσει αφού ορισμένα αντίτυπα κυκλοφόρησαν νωρίς στην Ισπανία.

Στη συνέντευξη του ITV, που θα μεταδοθεί σήμερα το βράδυ (8/1), ο πρίγκιπας Χάρι είπε ότι «όλοι ξέρουν πού ήταν» όταν η μητέρα του πέθανε σε τροχαίο στο Παρίσι τον Αύγουστο του 1997. Και πρόσθεσε ότι είχε ανατρέξει στα πλάνα, όπου αυτός και ο αδερφός του συναντούσαν τους πενθούντες λίγες μέρες αργότερα.

«Έκλαψα μια φορά, στην ταφή, και ξέρετε αναφέρομαι με λεπτομέρειες [στο Spare] για το πόσο περίεργο ήταν και πόσο στην πραγματικότητα ένιωθα κάποια ενοχή, και νομίζω ότι ο Ουίλιαμ ένιωθε το ίδιο, περπατώντας γύρω από το Παλάτι του Κένσινγκτον», είπε.

«Υπήρχαν 50.000 μπουκέτα λουλούδια για τη μητέρα μας και εκεί σφίγγαμε τα χέρια των ανθρώπων, χαμογελούσαμε...Και τα βρεγμένα χέρια που κουνούσαμε, δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε γιατί τα χέρια τους ήταν βρεγμένα, αλλά ήταν από τα δάκρυα που σκούπιζαν».

Και πρόσθεσε «Όλοι νόμιζαν και ένιωθαν ότι γνώριζαν τη μαμά μας και οι δύο πιο κοντινοί της άνθρωποι, οι δύο πιο αγαπημένοι της άνθρωποι, δεν μπόρεσαν να δείξουν κανένα συναίσθημα εκείνη τη στιγμή».

Το Spare περιλαμβάνει λεπτομέρειες από το περπάτημα του πρίγκιπα Χάρι πίσω από το φέρετρο της μητέρας του στην κηδεία της, όπου τα πλήθη τον πλησίασαν και πώς ένιωθε ανίκανος να κλάψει δημόσια. Ο δούκας του Σάσεξ γράφει επίσης πως έπεισε έναν οδηγό να τον περάσει μέσα από την οδική σήραγγα στο Παρίσι όπου πέθανε η μητέρα του, ελπίζοντας να κλείσει μια «δεκαετία αδυσώπητου πόνου».

Χάρι: «Ο πατέρας μου δεν με αγκάλιασε μετά τον θάνατό της»

Και λέει ότι ο πατέρας του δεν τον αγκάλιασε όταν έμαθε την είδηση ότι η πριγκίπισσα Νταϊάνα πέθανε, καθισμένος στο κρεβάτι του στο Μπαλμόραλ.

Η αυτοβιογραφία του πρίγκιπα Χάρι περιέχει και άλλες συγκλονιστικές αποκαλύψεις, όπως ο ισχυρισμός του ότι δέχθηκε σωματική επίθεση από τον αδελφό του, Ουίλιαμ οι πληροφορίες για το πώς έχασε την παρθενιά του, λεπτομέρειες για τη χρήση ναρκωτικών αλλά και η παραδοχή ότι σκότωσε 25 μαχητές Ταλιμπάν ενώ υπηρετούσε στο Αφγανιστάν.

Γνωστοί βετεράνοι του βρετανικού στρατού επέκριναν τον ισχυρισμό του ότι σκότωσε Ταλιμπάν. Ο πρώην συνταγματάρχης Τιμ Κόλινς, γνωστός για την ομιλία του κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ, στην οποία κάλεσε τους αξιωματικούς του να «δείξουν σεβασμό», είπε ότι ο πρίγκιπας Χάρι «απογοήτευσε».

Τα Ανάκτορα του Κένσινγκτον και τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δήλωσαν και οι δύο ότι δεν θα σχολιάσουν το περιεχόμενο του βιβλίου. Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ ανακοίνωσαν ότι θα αποχωρήσουν από τα ανώτερα βασιλικά τους καθήκοντα το 2020, λέγοντας ότι σκόπευαν να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι.

Τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, μίλησαν στην Όπρα Ουίνφρεϊ για τη δύσκολη σχέση τους με άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας και μια σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix για το ζευγάρι - που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα - αποκάλυψε περαιτέρω διαμάχες.

Σχετικές ειδήσεις

Πρίγκιπας Χάρι: Τα 5 ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει μετά το βιβλίο

«Μπλόκο» Καρόλου σε Χάρι – Δεν θα έχει ρόλο στη στέψη του τον Μάιο

Ο Χάρι ήταν πραγματικά «ρεζέρβα» - Θα έδινε ως και όργανα στον Ουίλιαμ