ΚΟΣΜΟΣ

CNN Turk: O Μητσοτάκης μας ειρωνεύεται και μας βάζει στο στόχαστρo

Προκλητικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα στην Τουρκία
Προκλητικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα στην Τουρκία
ΑΡ

Εμπρηστικά άρθρα και προκλητικές αναφορές για την Ελλάδα φιλοξενούν τα φιλοκυβερνητικά Μέσα Ενημέρωσης στην Τουρκία, καθώς πλησιάζουν οι κρίσιμες εκλογές στη γειτονική χώρα.

Κορυφώνονται οι εθνικιστικές κορώνες του «συστήματος» Ερντογάν, με φόντο τις εκλογές της 14ης Μαϊου στην Τουρκία, με τα Μέσα Ενημέρωσης της γείτονος να αναφέρονται μεταξύ άλλων στον αμυντικό εξοπλισμό της Ελλάδας.

«Ο Μητσοτάκης για άλλη μια φορά έβαλε στο στόχαστρο του την Τουρκία και έκανε αναφορά στις συνομιλίες Τουρκίας-HΠΑ για τα F-16. Τι είπε ο Μητσοτάκης; ''Όταν εκείνοι προσπαθούν για τις πιθανότητες συνεχίζεται το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των μαχητικών της Ελλάδας'' και δήθεν μας ειρωνεύτηκε» ανάφερε το CNN Turk, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Ο Μητσοτάκης τόνισε πως μέχρι το τέλος του 2024 η Ελλάδα θα έχει παραλάβει τα 24 γαλλικά μαχητικά Rafale και ανακοίνωσε πως τώρα σειρά έχει η αγορά των 20 F-35. Επίσης ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως για την ενίσχυση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων τα επόμενα 4 χρόνια η Ελλάδα σχεδιάζει να δαπανήσει 10 με 14 δισ. ευρώ και 83 μαχητικά F-16 της Ελλάδας θα εκσυγχρονιστούν σε επίπεδο Block 70 Viper. Το κόστος της συμφωνίας που υπογράφηκε το 2017 φτάνει τα 2 δισ. ευρώ.»

Το τελευταίο διάστημα επικρατεί αναβρασμός στην Τουρκία σχετικά με τα αρνητικά δημοσιεύματα που βλέπουν το φως κατά του Ταγίπ Ερντογάν. Μετά το Bloomberg που έγραψε οτι ο Ερντογάν βάζει το πολιτικό του συμφέρον πάνω από την ασφάλεια του ΝΑΤΟ, ο «Economist» πρώτα και στη συνέχεια το «Stern» παρουσίασαν έναν αυταρχικό Ερντογάν, χαρακτηρίζοντάς τον «δικτάτορα» και «εμπρηστή» που επιχειρεί με κάθε τρόπο να παραμείνει γατζωμένος στην εξουσία.