ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στο Δουβλίνο: Ακύρωση πτήσεων στο αεροδρόμιο μετά την εμφάνιση drone στον αεροδιάδρομο

Συναγερμός στο Δουβλίνο: Ακύρωση πτήσεων στο αεροδρόμιο μετά την εμφάνιση drone στον αεροδιάδρομο
Ο «Irish Independent» ανέφερε ότι οι πτήσεις που έφτασαν στην πρωτεύουσα της Ιρλανδίας από το Παρίσι, τη Ρίγα και το Πόρτο εκτράπηκαν.
AP

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου -  Drone πετούσε κοντά στον αεροδιάδρομο 

Αναστάτωση προκλήθηκε νωρίτερα σήμερα στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου όταν οι αρχές εντόπισαν ένα drone να πετά κοντά στον διάδρομο προσγείωσης.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ένας μεγάλος αριθμός πτήσεων να εκτραπεί σε άλλα αεροδρόμια.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ιρλανδικά ΜΜΕ το αεροδρόμιο του Δουβλίνου επιβεβαίωσε την είδηση ​​το απόγευμα του Σαββάτου, αφότου τουλάχιστον τρεις πτήσεις εκτράπηκαν προς το αεροδρόμιο Shannon λόγω του περιστατικού.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Δουβλίνου δήλωσε: «Οι πτήσεις στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου ανεστάλησαν για λόγους ασφαλείας σήμερα το απόγευμα (Σάββατο) μετά από δύο επιβεβαιωμένες παρατηρήσεις drone στο αεροδρόμιο.

Είναι παράνομο να πετάς drone σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο. Η ασφάλεια των επιβατών μια του προσωπικού του αεροδρομίου είναι η βασική μας προτεραιότητα.

Ο «Irish Independent» ανέφερε ότι οι πτήσεις που έφτασαν στην πρωτεύουσα της Ιρλανδίας από το Παρίσι, τη Ρίγα και το Πόρτο οδηγήθηκαν σε άλλα αεροδρόμια μετά την αναστάτωση.