ΚΟΣΜΟΣ

Mέση Ανατολή: Έφοδος ισραηλινών κοντά στην Ιεριχώ - Νεκροί και τραυματίες

Nέα ένταση στη Μέση Ανατολή
Nέα ένταση στη Μέση Ανατολή
ΑΡ

Μέση Ανατολή: Έφοδος των ειδικών δυνάμεων του Ισραήλ κοντά στην Ιεριχώ, υπάρχουν νεκροί σύμφωνα με πληροφορίες

Μέλη των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων σκότωσαν οπλισμένους Παλαιστίνιους —δεν αποσαφήνισαν πόσους κατά τη διάρκεια εφόδου σε καταυλισμό προσφύγων κοντά στην Ιεριχώ με στόχο να αιχμαλωτιστούν μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, αναφέρει ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε το γενικό επιτελείο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τους στόχους της επιδρομής αυτής βάραιναν υποψίες πως αποπειράθηκαν να επιτεθούν σε εστιατόριο στον ισραηλινό οικισμό Βέρεντ Γεριγιάχου την 28η Ιανουαρίου. Οι παλαιστινιακές αρχές δεν έχουν κάνει κανένα σχόλιο για την επιχείρηση του ισραηλινού στρατού μέχρι στιγμής.

Δεκατρείς Παλαιστίνιοι είχαν τραυματιστεί στην επιδρομή στην Ιεριχώ της Δυτικής Όχθης το Σάββατο, σύμφωνα με τοπική ιατρική πηγή, αναφέρει το Anadolu. Οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στον προσφυγικό καταυλισμό Aqabat Jabr, πυροδοτώντας συγκρούσεις με κατοίκους που εκτοξεύτηκαν πέτρες, είπαν αυτόπτες μάρτυρες.

Ισραηλινοί στρατιώτες χρησιμοποίησαν δακρυγόνα, σφαίρες επικαλυμμένες με καουτσούκ και αληθινά πυρά για να διαλύσουν τους οργισμένους κατοίκους, είπαν αυτόπτες μάρτυρες. Δεκατρείς άνθρωποι τραυματίστηκαν από ισραηλινά πυρά, εκ των οποίων δύο σοβαρά», είπε στο Anadolu ο Naser Anani, διευθυντής του Κυβερνητικού Νοσοκομείου της πόλης.

Ένας τοπικός ιατρός είπε νωρίτερα ότι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επιδρομή, εκ των οποίων ένας σε σοβαρή κατάσταση. Μάρτυρες είπαν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις κατέστρεψαν ένα χώρο για την εκτροφή πουλερικών και τμήματα πολλών σπιτιών και συνέλαβαν έξι Παλαιστίνιους

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αnadolu