ΚΟΣΜΟΣ

Καναδάς: Δύο νεκρά παιδιά από την πρόσκρουση του λεωφορείου σε παιδικό σταθμό

Καναδάς: Δύο νεκρά παιδιά από την πρόσκρουση του λεωφορείου σε παιδικό σταθμό
Dan Spector/Global News

Καναδάς: Ο οδηγός συνελήφθη για ανθρωποκτονία και επικίνδυνη οδήγηση, ενώ από την αστυνομία εξετάζεται το ενδεχόμενο η ενέργεια του να ήταν εσκεμμένη. 

Δύο μικρά παιδιά έχασαν τη ζωή τους από την πρόσκρουση του λεωφορείου σε παιδικό σταθμό κοντά στο Μόντρεαλ, την ώρα που αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι η ενέργεια αυτή ενδέχεται να ήταν εσκεμμένη.

Ακόμη έξι παιδιά μεταφέρθηκαν τραυματισμένα στο νοσοκομείο και «βρίσκονται εκτός κινδύνου», σύμφωνα με την Έρικα Λάντρι, εκπρόσωπο της αστυνομίας της πόλης Λαβάλ όπου βρίσκεται ο παιδικός σταθμός.

«Ο οδηγός, ένας 51χρονος, συνελήφθη για ανθρωποκτονία και επικίνδυνη οδήγηση», πρόσθεσε.

Το χρονικό της πρόσκρουσης

Το πρωί της Τετάρτης, 8:30 τοπική ώρα ένα λεωφορείο προσέκρουσε σε παιδικό σταθμό στην πόλη Λαβάλ στα προάστια του Μόντρεαλ, τραυματίζονταν οκτώ άτομα, μεταξύ αυτών και παιδιά, που βρίσκονταν στον χώρο του παιδικού σταθμού, σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι τοπικές αρχές του Κεμπέκ.

Η περιοχή αποκλείστηκε άμεσα από την αστυνομία, ενώ κάτω από το λεωφορείο βρέθηκαν παγιδευμένα τραυματισμένα παιδιά.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δημόσιας Ασφάλειας της επαρχιακής κυβέρνησης του Κεμπέκ, Φρανσουά Μποναρντέλ, ο οδηγός του λεωφορείου τέθηκε αμέσως υπό κράτηση και η αστυνομία διερευνά εάν η πράξη ήταν σκόπιμη.

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό δήλωσε «συντετριμμένος» από το συμβάν. «Δεν μπορώ να φανταστώ τι περνούν οι οικογένειες», πρόσθεσε μιλώντας σε δημοσιογράφους στις αίθουσες του Κοινοβουλίου στην Οτάβα.