ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Τρεις νεκροί, εγκλωβισμένοι και καταρρεύσεις κτηρίων έπειτα από το σεισμό των 6,3 Ρίχτερ

Τουρκία: Τρεις νεκροί, εγκλωβισμένοι και καταρρεύσεις κτηρίων έπειτα από το σεισμό των 6,3 Ρίχτερ

Μεγάλη ανησυχία από την έντονη μετασεισμική ακολουθία στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας -  Νεκροί, τραυματίες και εγκλωβισμένοι από το σεισμό των 6,3 Ρίχτερ

Τους 213 έχουν φτάσει οι τραυματίες από το νέο ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε σήμερα την Τουρκία με επίκεντρο την πόλη Χατάι, ενώ τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών ένας θάνατος σημειώθηκε στην Αττάλεια, ένας στην Ντεφνέ και ένας στη Σαμάνταγ,

Το επίκεντρό της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε σε απόσταση 14 χλμ. νοτιοανατολικά της Αντάκιας στην Τουρκία και 70 χλμ. βόρεια της Λατάκιας στη Συρία. Το εστιακό βάθος του σεισμού είναι 10 χλμ.

Η τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών AFAD ανέφερε ότι ακολούθησαν μετασεισμοί 5,8 και 5,2 βαθμών λίγο αργότερα με επίκεντρο την πόλη Σαμαντάγκ στην επαρχία Χατάι.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και μια γυναίκα την οποία χτύπησε μια πέτρα που έπεσε από κτήριο στο κεφάλι της και έτσι κατέληξε. Εν τω μεταξύ ένα κτήριο έχει καταρρεύσει στο Χατάι, όπου γίνονται έρευνες για τυχόν εγκλωβισμένους.

Η σεισμική δόνηση αναφέρεται ότι έγινε αισθητή στη Συρία, την Αίγυπτο και τον Λίβανο.

Στελέχη του ΠΑΜΕ, που συνόδευαν αποστολή βοήθειας σχεδόν 100 τόνων στις τουρκικές πληγείσες περιοχές από τους σεισμούς 7,6 και 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, βρέθηκαν στο επίκεντρο του νέου σεισμού.

Όπως αναφέρει το BBC, ανάμεσα στους κατοίκους επικρατεί φόβος και πανικός. Δεκάδες ασθενοφόρα και συνεργεία διάσωσης να φτάσουν σε μερικές από τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο, με τοίχοι κτηρίων που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από το «χτύπημα» των προηγούμενων φονικών σεισμών. Ορισμένες κατασκευές που έμειναν όρθιες μετά τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου έχουν πλέον καταρρεύσει, συμπεριλαμβανομένης μιας γέφυρας.

Μάλιστα ο σεισμός σήκωσε μεγάλα σύννεφα σκόνης στην κατεστραμμένη πόλη Χατάι.

Σχετικές ειδήσεις