ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν είναι στο μυαλό του πρωθυπουργού οι εκλογές - Την Πέμπτη το Υπουργικό Συμβούλιο

Υπουργικό Συμβούλιο
Ο κ. Γεραπετρίτης θα ενημερώσει το Υπουργικό Συμβούλιο
INTIME NEWS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει την Πέμπτη (09/03/2023), υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη - Κύριο θέμα η τραγωδία στα Τέμπη - Μπαίνει τέλος στα σενάρια για τον χρόνο των εκλογών.  

Πλήρη ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη, θα παράσχει ο νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης, στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο συγκαλείται την Πέμπτη (09/03/2023), υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Γεραπετρίτης θα ανακοινώσει τις νέες θεσμικές κινήσεις οι οποίες θα προχωρήσουν άμεσα. Μεταξύ αυτών είναι οι παρεμβάσεις άμεσης βελτίωσης της ασφάλειας των σιδηροδρόμων μέχρι να ολοκληρωθεί το Ηλεκτρονικό Σύστημα Διοίκησης. Επίσης, θα ζητηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά κι από άλλες φίλες χώρες η συνδρομή τους σε τεχνογνωσία για ένα ακόμη πιο ασφαλές σιδηροδρομικό δίκτυο. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει πρόσθετη κοινοτική χρηματοδότηση προκειμένου να συντηρηθεί και να αναβαθμιστεί γρήγορα το υφιστάμενο δίκτυο και θα προτείνει σε όλα τα κόμματα να δεσμευτούν ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος στην επόμενη Βουλή, να συσταθεί Ειδική Επιτροπή δηλαδή Εξεταστική Επιτροπή που θα διερευνήσει την ιστορία των Ελληνικών Σιδηροδρόμων την τελευταία εικοσαετία.

Επίσης, με το Υπουργικό μπαίνει τέλος και στα σενάρια σχετικά με τον χρόνο των εκλογών. Για να γίνουν εκλογές στις 9 Απριλίου, θα πρέπει να προκηρυχθούν αμεσα. Ωστόσο, φαίνεται πως ο χρόνος των εκλογών έχει μετατεθεί για τον Μάιο, με επικρατέστερη ημερομηνία αυτήν της 28ης Μαΐου.

«Δεν είναι στο μυαλό του πρωθυπουργού, οι εκλογές» σημείωσε, πάντως, ο κ. Οικονόμου.

Οικονόμου: Τι απαντά στο Newsbomb.gr για τον σταθμάρχη και τη μετάταξή του

Για το αν είναι τελικά κομματικό ρουσφέτι της Νέας Δημοκρατίας ο σταθμάρχης που ανέλαβε τις ευθύνες του για την τραγωδία στα Τέμπη, απάντησε στο Newsbomb.gr και την Αμαλία Κάτζου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Από την πρώτη στιγμή, αναφέρθηκα και στην τοποθέτησή μου, υπήρξε μία απόπειρα να διασπαρεί στην κοινή γνώμη η άποψη ότι υπήρχε μία κομματική παρέμβαση για την τοποθέτηση του συγκεκριμένου σταθμάρχη. Αυτό δείχνει τον προσανατολισμό και την κατεύθυνση κάποιων, πώς σκέφτονται. Ούτε τα προσχήματα για να κρυφτούν από την απόπειρα καπηλείας της οργής και της θλίψης αυτού του τραγικού δυστυχήματος. Το υπουργείο Εσωτερικών απάντησε με ανακοίνωσή του χθες. Η πραγματικότητα είναι ότι όταν ο οργανισμός ζητούσε 18 σταθμάρχες και βρέθηκαν μόνο δύο, τι είδους πολιτική παρέμβαση και πολιτικό μέσο πρέπει να γίνει για την τοποθέτηση αυτών εκεί; Το όριο είναι όριο που αφορά κυρίως τις προσλήψεις. Δευτερευόντως, το όριο ηλικίας δεν είναι όριο εργασίας. Υπονοεί ο κ. Ραγκούσης ή οποιοσδήποτε ότι δεν υπάρχουν σταθμάρχες πάνω από 42, 48, 52, 59 που να εργάζονται σήμερα; Γίνεται πλήρης διερεύνηση για να διαπιστωθεί αν ο σταθμάρχης είχε περάσει την εκπαίδευση, όπως αυτή ορίζεται. Γίνεται πλήρης διερεύνηση για να διαπιστωθεί πως ένας άνθρωπος που δεν είχε την εμπειρία και ποιες άλλες υπηρεσιακές ευθύνες υπάρχουν. Ήδη έχει τεθεί σε αργία ο άμεσος προϊστάμενός του, αυτός δηλαδή που τον τοποθέτησε εκεί και διερευνώνται μια σειρά από άλλα περιστατικά. Αλλά να υπάρχει υπόνοια πολιτικής παρέμβασης, ρουσφετιού κ.λπ, είναι απαράδεκτο. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην διερευνηθούν τα αίτια» ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Διαβάστε επίσης:

Οικονόμου: Την Πέμπτη νέο υπουργικό συμβούλιο - Τι είπε για την τραγωδία στα Τέμπη

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Θα είναι ξανά υποψήφιος στις εκλογές

Τέμπη - Δικηγόρος σταθμάρχη: «Δεν υπάρχει χρόνος για πλήρη και τεκμηριωμένη υπεράσπιση»