ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Στο νοσοκομείο ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία - Σκόνταψε και έπεσε

O Mιτς Μακόνελ
O Mιτς Μακόνελ
ΑΡ

Ο ηγέτης των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ παραπάτησε και έπεσε σε ξενοδοχείο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, δήλωσε εκπρόσωπος του γερουσιαστή.

Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ, 81 ετών, εισήχθη σε νοσοκομείο όπου δέχεται θεραπεία έπειτα από πτώση του σε ξενοδοχείο στην Ουάσιγκτον χθες Τετάρτη (8/3), ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε. Ο κ. Μακόνελ «σκόνταψε» κι έπεσε «σε ξενοδοχείο κατά τη διάρκεια ιδιωτικού δείπνου. Εισήχθη σε νοσοκομείο όπου του προσφέρονται φροντίδες», εξήγησε ο εκπρόσωπος.

Το 2019, ο Μακόνελ που επέζησε από πολιομυελίτιδα παιδικής ηλικίας, σκόνταψε και έπεσε στο σπίτι του στο Κεντάκι, παθαίνοντας κάταγμα στον ώμο. Τότε, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για αποκατάσταση του κατάγματος. Η Γερουσία είχε μόλις κλείσει για το καλοκαίρι και δούλευε από το σπίτι για μερικές εβδομάδες καθώς ανάρρωνε.

Ο λιγομίλητος Mακόνελ είναι συνήθως απρόθυμος να συζητάει την ιδιωτική του ζωή. Αλλά στην αρχή της κρίσης του κορονοϊού μίλησε για την πρώιμη παιδική του εμπειρία στην καταπολέμηση της πολιομυελίτιδας. Περιέγραψε πώς η μητέρα του επέμενε να μείνει όρθιος ως μικρό παιδί και τον βοήθησε στις φυσικοθεραπείες. Έκτοτε έχει κάποια δυσκολία να ανέβει σκάλες.

Εκλεγμένος για πρώτη φορά το 1984, ο Mιτς Μακόνελ τον Ιανουάριο έγινε ο μακροβιότερος ηγέτης της Γερουσίας όταν συνήλθε το νέο Κογκρέσο, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 16 ετών.