ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Σάλος με τον Κιλιντσντάρογλου που πάτησε με τα παπούτσια σε χαλάκι προσευχής

Τουρκία: Σάλος με τον Κιλιντσντάρογλου που πάτησε με τα παπούτσια σε χαλάκι προσευχής
AP Photo

Κορυφώνεται η προεκλογική αντιπαράθεση στην Τουρκία, με τον βασικό αντίπαλο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να υποπίπτει σε… θρησκευτικό ατόπημα. Η συγγνώμη που ζήτησε ο Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου και τα δημοσκοπικά δεδομένα.

Στο μάτι του κυκλώνα βρέθηκε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στην Τουρκία, καθώς σε μία φωτογραφία εμφανίζεται να πατά με τα παπούτσια του επάνω σε χαλάκι προσευχής, κάτι που δεν επιτρέπεται με βάση την πίστη των Μουσουλμάνων.

Η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί στον νο1 αντίπαλό της στις προσεχείς εκλογές, κατηγορώντας τον για θρησκευτική ασέβεια.

Το CHP από την πλευρά του, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία δικαιολόγησε τον πρόεδρο του κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ότι δεν είδε το χαλάκι λόγω της βιασύνης όσων ήθελαν να φωτογραφηθούν μαζί του.

Ο ίδιος ο ηγέτης του CHP, με ανάρτησή του στα social media απολογήθηκε και τόνισε πως δεν είχε δει το χαλί προσευχής, ξεκαθαρίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να προσβάλει κανέναν, πολύ περισσότερο το έθνος της Τουρκίας και την πίστη των συμπατριωτών του.

Την ίδια ώρα, στα τελευταία δημοσκοπικά δεδομένα ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου διατηρεί προβάδισμα έναντι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο έμπειρος δημοσκόπος της Τουρκίας, Ιμπραΐμ Ουσλού, αναφέρει πως ο ηγέτης της CHP είναι πάνω από το 50% και μπορεί να νικήσει ακόμα και από τον πρώτο γύρο.

«Σύμφωνα με την δημοσκόπηση μας, ο κ. Κιλιτσντάρογλου προηγείται. Τα ποσοστά του είναι λίγο πιο πάνω από το 50%. Τα ποσοστά του Ερντογάν κυμαίνονται στο 40-42% που σημαίνει ότι δεν έχει πιθανότητα να νικήσει από τον πρώτο γύρο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της εταιρείας ερευνών ANAR.