ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ο Ερντογάν «πανηγυρίζει» για το πρώτο ηλεκτρικό τουρκικό αυτοκίνητο

Τουρκία: Ο Ερντογάν «πανηγυρίζει» για το πρώτο ηλεκτρικό τουρκικό αυτοκίνητο
(Photo by Halil Sagirkaya/Anadolu Agency via Getty Images)

Τουρκία: Ο πρόεδρος Ερντογάν στο τιμόνι του πρώτου ηλεκτρικού SUV της τουρκικής αυτοκινητοβιομηχανίας Togg               

 

Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της τουρκικής αυτοκινητοβιομηχανίας Togg παραδόθηκε με κάθε επισημότητα σήμερα στον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος το οδήγησε έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Εμινέ.

«Από σήμερα, θα βλέπουμε το Τogg να κυκλοφορεί στους δρόμους», είπε ο Ερντογάν παραλαμβάνοντας το μοντέλο T10X στο προεδρικό μέγαρο της Άγκυρας.

Εκφράζοντας τον ενθουσιασμό του για το επίτευγμα, είπε ότι η κυκλοφορία του πρώτου τουρκικής κατασκευής ηλεκτρικού αυτοκινήτου σηματοδοτεί την τεχνολογική και οικονομική πρόοδο της Τουρκίας που ξεπερνά – όπως είπε – τα σύνορα της χώρας του. Άλλωστε τα ηλεκτροκίνητα οχήματα της Togg θα εξαχθούν σε άλλες χώρες, όπως σημείωσε.

Με την πρώτη κυρία Εμινέ Ερντογάν στη θέση του συνοδηγού, ο πρόεδρος της Τουρκίας οδήγησε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο γύρω από το προεδρικό μέγαρο.

Η τιμή του T10X της Togg ξεκινά από τις 953.000 τουρκικές λίρες (περίπου 46.000 ευρώ) και φθάνει το 1,2 εκατ. τουρκικές λίρες (περίπου 60.000 ευρώ). Θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις, με τους αγοραστές να μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε αυτονομία 314 ή 523 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την Togg.

Στην πρώτη έκδοση, η εργοστασιακή μέτρηση κάνει λόγο για επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 7,6 δευτερόλεπτα, ενώ στη δεύτερη (αναμένεται τον Οκτώβριο στην αγορά) υπολογίζεται σε 4,8 δευτερόλεπτα. Η δεύτερη έκδοση θα προσφέρεται επίσης με κίνηση στους τέσσερις τροχούς.

Οι μπαταρίες του Togg T10X μπορούν να επαναφορτιστούν από το 20% στο 80% σε λιγότερο από 28 λεπτά σε σταθμούς ταχείας φόρτισης, αναφέρει η τουρκική αυτοκινητοβιομηχανία.

Οι επίδοξοι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε έξι χρωματικές επιλογές.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε επίσης:

Έλον Μασκ: Άλλαξε το λογότυπο του Twitter - Ο σκύλος Σίμπα Ίνου

Γαλλία: Οι αρχές της Αβινιόν θα σβήσουν την τοιχογραφία που εικονίζει τον πρόεδρο Μακρόν σαν Χίτλερ

Τζο Μπάιντεν: Δεν θα παραστεί στη στέψη του Καρόλου - Ποιον στέλνει στη θέση του