ΚΟΣΜΟΣ

Έμιλι Ραταϊκόφσκι: Γιατί σταμάτησε την υποκριτική - «Ένιωθα σαν ένα κομμάτι κρέας»

H Έμιλι Ραταϊκόφκσι
H Έμιλι Ραταϊκόφκσι
Α.Ρ

Η Έμιλι Ραταϊκόφσκι αποκαλύπτει γιατί σταμάτησε την υποκριτική, μετά από ρόλους σε μεγάλες ταινίες: «Ένιωθα σαν ένα κομμάτι κρέας που οι άνθρωποι έκριναν» διαρκώς είπε. 

Η Έμιλι Ραταϊκόφσκι εξήγησε την απόφασή της να εγκαταλείψει την υποκριτική, μετά την επιτυχία που γνώρισε σε μεγάλες παραγωγές. Μιλώντας στους Los Angeles Times σε μια εφ'ολης της ύλης συνέντευξη, η 31χρονη καλλονή, περιέγραψε την αίσθηση ότι την αντιμετώπιζαν περισσότερο ως «κομμάτι κρέας» παρά ως πραγματική καλλιτέχνιδα.

Όταν διαπίστωσε πως δεν την ενδιέφερε πλέον να παίζει σύμφωνα με τους κανόνες του «κλαμπ των αγοριών», αποφάσισε να εγκαταλείψει το επάγγελμα. Ο πρώτος ρόλος της σε μεγάλη ταινία ήταν στο δράμα «Gone Girl» με πρωταγωνιστή τον Μπεν Άφλεκ, ένα φιλμ που κέρδισε υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Μετά από αυτό, η Έμιλι και οι συνεργάτες της αναζήτησαν ρόλους που θα έδειχναν ότι ήταν μια υπολογίσιμη δύναμη, μια «σοβαρή ηθοποιός που θα μπορούσε να μακροημερεύσει». Και έπαιξε ρόλους σε πολλές ταινίες, από το «I Feel Pretty» της Έιμι Σούμερ, την ταινία «We Are Your Friends» με πρωταγωνιστή τον Zακ Έφρον και έναν ρόλο στο πλευρό του Mαρκ Μάρον στη σειρά Easy του Netflix.

Η τελευταία ακρόαση στην οποία πήγε ήταν για την ταινία του 2022 με τίτλο Triangle Sadnes, με το ρόλο να πηγαίνει τελικά στην Τσάρλμπι Ντιν. Ωστόσο, αντί να νιώθει καλλιτέχνης, η Έμιλι ένιωσε ότι την αντιμετωπίζουν πραγματικά ως αντικείμενο. «Δεν ένιωθα ότι «Ω, είμαι ένας καλλιτέχνης που παίζει και αυτή είναι η διέξοδος μου». Ένιωθα σαν ένα κομμάτι κρέας που οι άνθρωποι το έκριναν, λέγοντας: «Έχει κάτι άλλο εκτός από το στήθος της;» είπε.

Τώρα, χωρίς να θέλει πλέον να είναι «λεία για ισχυρούς άντρες στο Χόλιγουντ», έκανε αλλαγές στις αρχές του 2020 και απέλυσε τον ατζέντη της, τον εμπορικό εκπρόσωπο και τον μάνατζέρ της. «Δεν τους εμπιστευόμουν», εξήγησε. «Έλεγα, "Μπορώ να αντέξω να λαμβάνω τηλεφωνήματα. Θα πάρω αυτές τις αποφάσεις. Κανείς από εσάς δεν ξέρει το συμφέρον μου. Και όλοι μισείτε τις γυναίκες."

Στη συνέντευξή της, η Έμιλι συζήτησε επίσης το ειδύλλιό της με τον Πιτ Ντέιβιντσον και την «πέραση» που έχει στις γυναίκες. Καθώς πολλοί έχουν αμφισβητήσει πώς ο πρώην της Kιμ Καρντάσιαν καταφέρνει να βγαίνει ραντεβού με όλες αυτές τις όμορφες γυναίκες, η Έμιλι είπε ότι το γεγονός αυτό ιντρίγκαρε ακόμη και τους γύρω της

Η Έμιλυ είπε: «Ακόμα και οι φίλοι μου ήταν σαν, «Πώς έγινε αυτό;. βασικά δεν το καταλαβαίνω. Οι άνθρωποι είναι τόσο μπερδεμένοι με την ιδέα ότι ένας άντρας μπορεί απλώς να σέβεται τις γυναίκες και να τους συμπεριφέρεται σαν ανθρώπους και έτσι να είναι εύκολο να βγαίνουν ραντεβού μαζί τους».

Το σύντομο ειδύλλιο του Πιτ και της Έμιλι τελείωσε αμέσως μετά τα Χριστούγεννα. «Το φλερτ τους μετακόμισε στη ζώνη φίλων [και αυτό είναι] μια χαρά και με τους δύο», είπε μια πηγή στο Page Six τον Δεκέμβριο. Το διάσημο ζευγάρι συνδέθηκε αρχικά τον Νοέμβριο, μετά τον χωρισμό της Ραταϊκόφσκι με τον σύζυγό του Sebastian Bear McClard. Οι δυο τους φωτογραφήθηκαν σε έναν αγώνα των Νιου Γιορκ Νικς στο Madison Square Garden στις 27 Νοεμβρίου.