ΚΟΣΜΟΣ

Μάικλ Τζόρνταν: Σε δημοπρασία το αντιανεμικό τζάκετ από τους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης

Μάικλ Τζόρνταν: Σε δημοπρασία το αντιανεμικό τζάκετ από τους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης
Getty Images/Φωτογραφία Αρχείου

Μάικλ Τζόρνταν: Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το τζάκετ μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 3,02 εκατομμύρια δολάρια.

Σε δημοπρασία από τον βρετανικό οίκο δημοπρασιών Sotheby’s πρόκειται να βγει το αντιανεμικό τζάκετ που φόρεσε ο θρύλος του ΝΒΑ Μάικλ Τζόρνταν κατά την απονομή του χρυσού μεταλλίου με τις ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το τζάκετ μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 3,02 εκατομμύρια δολάρια.

Ο διάσημος μπασκετμπολίστας δηλώνοντας πίστη στην Nike, την οποία και υπηρέτησε πιστά σε όλη την καριέρα του, είχε καλύψει το λογότυπο της Reebok, κάτι που έκαναν και άλλοι αθλητές που συνεργάζονταν με την Nike, όπως ο Μάτζικ Τζόνσον και ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ.

«Ο Μάικλ Τζόρνταν ντυμένος με την αμερικανική σημαία και αυτό δεν συμβαίνει μόνο για πατριωτικούς λόγους», είχε πει ο σχολιαστής Μαρβ Άλμπερτ κατά τη διάρκεια της μετάδοσης της τελετής απονομής των μεταλλίων το 1992.

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, το τζάκετ δόθηκε ως δώρο στον Μπράιαν ΜακΙντιρ, πρώην υπεύθυνο για τις σχέσεις των μέσων ενημέρωσης του NBA. Ο Τζόρνταν φέρεται να του το πέταξε και να είπε: «Σίγουρα δεν το θέλω».

Στην αριστερή πλευρά του ενδύματος υπάρχει και προσωπική χειρόγραφη αφιέρωση που γράφει «Στον Μπράιαν. Ευχαριστώ για όλα».

Εκπρόσωπος του Sotheby’s είπε στην εφημερίδα DailyMail: «Το να μπορείς να πουλήσεις αυτό το ρούχο ενός τόσο ιστορικού παγκόσμιου γεγονότος, το οποίο συχνά πιστώνεται με τον πολλαπλασιασμό της δημοτικότητας και της παγκόσμιας εμβέλειας του μπάσκετ, είναι σπάνιο και απαράμιλλο».

Το τζάκετ του Τζόρνταν θα διατεθεί για δημόσια προβολή στον οίκο Sotheby’s στη Νέα Υόρκη από τις 24 Ιουνίου έως το κλείσιμο της δημοπρασίας στις 28 Ιουνίου 2023.