ΚΟΣΜΟΣ

Παρίσι: Κλείνει το τρίτο πιο δημοφιλές αξιοθέατο της πόλης

Παρίσι: Κλείνει το τρίτο πιο δημοφιλές αξιοθέατο της πόλης
Instagram

Το Pompidou που βρίσκεται στο Παρίσι προσελκύει πολλά εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως και προσφέρει μία από τις καλύτερες θέες στην πόλη.

Έχει μαγέψει όλους όσους λατρεύουν την τέχνη και την αρχιτεκτονική τα τελευταία 50 χρόνια - η κατασεκυή του άλλωστε, μέσα και έξω δεν αφήνει περιθώρια για άλλα συναισθήματα.

Λόγος γίνεται για τον τρίτο πιο επισκέψιμο πολιτιστικό χώρο του Παρισιού, το Centre Pompidou το οποίο επρόκειτο να κλείσει για διάστημα 5 χρόνων προκειμένου να ανακαινιστεί. Συγκεκριμένα θα κλείσει από το 2025 έως το 2030.

Περιλαμβάνει γκαλερί, βιβλιοθήκη και εστιατόριο μέσα στο πρωτοποριακό εξωτερικό του από σωλήνες και αγωγούς.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν κρίνονται αναγκαίες προκειμένου να διασφαλιστεί το μέλλον του ασυνήθιστου κτιρίου.

Η υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας, Rima Abdul Malak, ανακοίνωσε τις εργασίες νωρίτερα αυτό το μήνα, λέγοντας ότι το έργο εκσυγχρονισμού και αφαίρεσης του αμιάντου, που εκτιμάται ότι θα κοστίσει 260 εκατομμύρια ευρώ , θα «διαιωνίσει την επιβίωσή του».

Το Pompidou προσελκύει πολλά εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως και προσφέρει μία από τις καλύτερες θέες στην πόλη.

Το όνομά του το πήρε από τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Georges Pompidou.

«Η ανακαίνιση αποσκοπεί στην επανεφεύρεση της “αρχικής ουτοπίας” του Κέντρου Πομπιντού, ενώ παράλληλα ανταποκρίνεται στις πολιτιστικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις των επόμενων ετών», δήλωσε στο CNN ο Laurent Le Bon, πρόεδρος του διάσημου κέντρου.

«Είμαστε ίσως ένα από τα κτίρια με τη μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας στη Γαλλία, οπότε αυτά είναι μάλλον καλά νέα» συμπλήρωσε ο Le Bon.

Σχετικές ειδήσεις