ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δύο άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμούς στο Μπέλγκοροντ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δύο άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμούς στο Μπέλγκοροντ

Η Ρωσία κατηγόρησε την Ουκρανία για τους πρόσφατους βομβαρδισμούς στο Μπέλγκοροντ που είχαν σαν αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό τουλάχιστον δύο ανθρώπων

Δύο γυναίκες σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς στη ρωσική συνοριακή περιοχή του Μπέλγκοροντ, δήλωσε ο κυβερνήτης της. Ο Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ είπε ότι τα θύματα χτυπήθηκαν από θραύσματα καθώς ταξίδευαν με αυτοκίνητο κοντά στο χωριό Maslova Pristan.

Αξιωματούχοι στις γειτονικές περιοχές του Μπριάνσκ και του Κουρσκ δήλωσαν ότι κτήρια υπέστησαν ζημιές από βομβαρδισμούς και από επίθεση με drone κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ουκρανοί αξιωματούχοι δεν έχουν σχολιάσει μέχρι στιγμής.

Το Κίεβο έχει αρνηθεί ωστόσο την ανάμειξή του σε προηγούμενες επιθέσεις πέρα από τα σύνορα, τις οποίες λέει ότι πραγματοποιούν ρωσικές αντικυβερνητικές ομάδες. Στο Μπέλγκοροντ, δύο ακόμη άτομα που ταξίδευαν με άλλο αυτοκίνητο τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς.

Μια από τις πιο εξέχουσες παραστρατιωτικές ομάδες κατά του Κρεμλίνου δήλωσε ότι είχε εμπλακεί σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο κοντινό χωριό Novaya Tavolzhanka. Η Ελευθερία της Ρωσικής Λεγεώνας (FRL) είπε ότι δύο άμαχοι σκοτώθηκαν όταν το ρωσικό πυροβολικό παρέκαμψε το όχημά τους με ένα αυτοκίνητο που περιείχε μέλη του FRL. Καμία πληροφορία δεν έχει επαληθευτεί ανεξάρτητα.

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη μεγάλης εμβέλειας έπληξαν επίσης δύο πόλεις στην περιοχή του Σμολένσκ, είπε ο τοπικός κυβερνήτης εκεί, ενώ ο επικεφαλής της περιοχής Καλούγκα είπε ότι αναφέρθηκε έκρηξη σε δάσος.

Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται αύξηση των διασυνοριακών επιθέσεων. Την Πέμπτη οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν σε βομβαρδισμούς στο Μπέλγκοροντ και τα τελευταία χτυπήματα έρχονται περισσότερο από μια εβδομάδα μετά από μια από τις πιο σημαντικές διασυνοριακές επιδρομές από την έναρξη του πολέμου.

Την Παρασκευή ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η αεράμυνα κατέρριψε περίπου 30 πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύτηκαν από τη Ρωσία. Η Ρωσία έχει εξαπολύσει περισσότερες από 20 επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ουκρανία τον περασμένο μήνα.