ΚΟΣΜΟΣ

Λίλιμπετ: Η βασιλική οικογένεια «σνόμπαρε» τη μικρή πριγκίπισσα στα 2α γενέθλιά της

Η βασιλική οικογένεια «ξέχασε» τα 2α γενέθλια της Λίλιμπετ
Η βασιλική οικογένεια «ξέχασε» τα 2α γενέθλια της Λίλιμπετ
Α.Ρ

Tα μέλη της βασιλικής οικογένειας ευχήθηκαν πέρυσι στην κόρη του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, Λίλιμπετ για τα γενέθλιά της, όμως φέτος η σιωπή ήταν...εκκωφαντική, σχολίασε ο βρετανικός Τύπος

Η πριγκίπισσα «Λίλιμπετ Νταϊάνα» γιόρτασε τα δεύτερα γενέθλιά της την Κυριακή (4/6), αλλά τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν ευχήθηκαν φέτος στη νεαρή πριγκίπισσα. Πέρυσι, ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα, καθώς και ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλεον ευχήθηκαν στη Λίλιμπετ για τα πρώτα γενέθλιά της μέσα από τους επίσημους λογαριασμούς της βασιλικής οικογένειας στο Twitter.

Tην Κυριακή (4/6) ωστόσο κανένας από τους τρεις λογαριασμούς στο Twitter δεν έστειλε δημόσια ευχές γενεθλίων στη μικρούλα, η οποία είναι η μοναχοκόρη και το δεύτερο παιδί του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ.

Ο πρίγκιπας Άρτσι δεν έλαβε επίσης καμία ευχή για τα τέταρτα γενέθλιά του, τα οποία έπεσαν την ίδια μέρα με τη στέψη του βασιλιά Καρόλου τον περασμένο μήνα. Ούτε η σύζυγος του Χάρι, Μέγκαν Μαρκλ, ούτε τα παιδιά τους παρευρέθηκαν στη στέψη, ενώ ο πρίγκιπας Χάρι έφτασε μόνος και έφυγε για το Λος Άντζελες λίγο μετά την ολοκλήρωση της τελετής.

Οι σχέσεις μεταξύ των Σάσεξ και της βασιλικής οικογένειας έχουν επιδεινωθεί τον περασμένο χρόνο, δεδομένης της κυκλοφορίας των ντοκιμαντέρ του Χάρι και της Μέγκαν στο Netflix και των απομνημονευμάτων του Χάρι με τίτλο Spare, όπου έκανε μια σειρά αποκαλύψεων σχετικά με την έντονη σχέση του με ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Το κλίμα πιστεύεται ότι επιδεινώνεται συνεχώς από τότε που ο Χάρι και η Μέγκαν αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τα βασιλικά καθήκοντα το 2020 και μετακόμισαν στο Λος Άντζελες. Αν και οι εκπρόσωποι των Σάσεξ δεν σχολίασαν πώς γιόρτασε η οικογένεια τα πρώτα γενέθλια της Λίλιμπετ, είναι κατανοητό ότι ήταν μια πολύ διαφορετική περίσταση, σε σύγκριση με το περσινό οικείο πικνίκ στην κατοικία τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Frogmore Cottage, στο οποίο συμμετείχαν μέλη της οικογένειας.

Ο Κάρολος, η Καμίλα, ο Ουίλιαμ και η Κέιτ δεν ήταν παρόντες στα πρώτα γενέθλια της Λίλιμπετ ή στη βάπτισή της τον Μάρτιο. Την ίδια στιγμή ο πρίγκιπας Χάρι φτάνει στο Λονδίνο σήμερα (5/6) για να εμφανιστεί στο Ανώτατο Δικαστήριο για την υπόθεσή του εναντίον του εκδότη της Daily Mirror για φερόμενη παράνομη συλλογή πληροφοριών.

Μετά την ανάληψη καθηκόντων από τον βασιλιά Κάρολο Γ΄ και το θάνατο της γιαγιάς των παιδιών, τον Σεπτέμβριο του 2022, η Λίλιμπετ έλαβε τον τίτλο της πριγκίπισσας, ενώ ο αδερφός της Άρτσι, τεσσάρων ετών, έγινε πρίγκιπας, παρ'όλα αυτά δεν έχουν παραστεί ακόμη σε επίσημα βασιλικά καθήκοντα με τον πατέρα τους.

Ο επίσημος ιστότοπος της βασιλικής οικογένειας ενημερώθηκε και αναφέρεται στους «Πρίγκιπα Άρτσι του Σάσεξ» και «Πριγκίπισσα Λίλιμπετ του Σάσεξ» στις 9 Μαρτίου του 2023. Οι τίτλοι θα χρησιμοποιούνται σε επίσημους χώρους, αλλά όχι σε καθημερινές συνομιλίες, όπως αναφέρεται.