ΚΟΣΜΟΣ

Νότια Κορέα: Συνελήφθη Βρετανός «Σπάιντερμαν» που σκαρφάλωσε στον πιο ψηλό ουρανοξύστη 

Βρετανός «σπάιντερμαν» συνελήφθη σε ουρανοξύστη της Νότιας Κορέας
Βρετανός «σπάιντερμαν» συνελήφθη σε ουρανοξύστη της Νότιας Κορέας
Α.Ρ

Ένας Βρετανός συνελήφθη στη Νότια Κορέα αφού προσπάθησε να σκαρφαλώσει στον ψηλότερο ουρανοξύστη της χώρας χωρίς εξοπλισμό, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο άνδρας σκαρφάλωσε στον πύργο Lotte World Tower των 123 ορόφων στη νότια Σεούλ νωρίς τη Δευτέρα (12/6) όταν το προσωπικό τον εντόπισε, αναγκάζοντάς τον να σταματήσει την ανάβασή του την ώρα που έφτανε στον 73ο όροφο.

«Το προσωπικό της Lotte χρειάστηκε να ανάβει σε ανυψωτική πλατφόρμα για να τον πείσει να σταματήσει όταν ακόμα ανέβαινε πάνω από τον 70ο όροφο του κτηρίου», είπε ένας αξιωματούχος της Εθνικής Αστυνομικής Υπηρεσίας.

«Τελικά ενέδωσε και τον συλλάβαμε στο σημείο για παρεμπόδιση υπηρεσιακών εργασιών. Αυτή τη στιγμή ανακρίνεται σε αστυνομικό τμήμα στην περιοχή Songpa της Σεούλ» πρόσθεσε. Ο Lotte World Tower, μήκους 555 μέτρων είναι το πέμπτο ψηλότερο κτήριο στον κόσμο.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων η εφημερίδα Chosun Ilbo, ανέφεραν ότι αυτός που έκανε την νέα απόπειρα αναρρίχησης στον Lotte World Tower είναι ο Τζορτζ Κινγκ-Τόμσον. Είχε φυλακιστεί στο παρελθόν επειδή προσπάθησε να ανέβει στον ουρανοξύστη Shard στο Λονδίνο.

Ο Alain Robert, ευρέως γνωστός ως ο «Γάλλος Spiderman», φυλακίστηκε το 2018 αφού σκαρφάλωσε στο ίδιο κτίριο χωρίς άδεια. Ανέβηκε στον 75ο όροφο.