Χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), το Immersive View της Google Maps ζωντ
Χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), το Immersive View της Google Maps ζωντανεύει» τα αξιοθέατα του πλανήτη
Πηγή: Pixaby
ΚΟΣΜΟΣ

Google Maps: Εικονική περιήγηση στην Ακρόπολη και σε αξιοθέατα του κόσμου με τη βοήθεια του ΑΙ

Μία ακόμη υπηρεσία ήρθε να προστεθεί στους Χάρτες της Google, προσφέροντας στους χρήστες τη δυνατότητα να... ταξιδέψουν και να ζήσουν μία ξεχωριστή εμπειρία σε δημοφιλή αρχαία μνημεία όπως η Ακρόπολη, το Παναθηναϊκό Στάδιο και άλλα αξιοθέατα. 

Τρεις νέες ενημερώσεις ήρθαν να προστεθούν στους Χάρτες της Google, προκειμένου να βοηθήσουν τους χρήστες να απολαύσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές γεμίζοντας τους νέες εικόνες και περιπέτειες.

Η Google ανακοίνωσε ένα μεγάλο project που επιτρέπει τους χρήστες του Google Maps να περιηγηθούν σε διάφορα μέρη και να δουν θαυμαστά αρχαία μνημεία, από τη οθόνη του υπολογιστή ή κάθε άλλης συσκευής, σαν να βρίσκονται εκεί, με ελάχιστα κλικ.

Συγκεκριμένα, οι νέες υπηρεσίες αφορούν τα ταξίδια. Με το άνοιγμα της πρώτης εφαρμογής «Immersive View» εντοπίζονται εύκολα μέσω ενός κουμπιού στην οθόνη του smartphone περισσότερα από 500 κορυφαία αξιοθέατα σε όλο τον κόσμο.

Η νέα υπηρεσία των Google Maps επεκτείνεται σε νέες πόλεις και αξιοθέατα ορόσημα, με την Αθήνα να βρίσκεται μέσα σε αυτές. Σκοπός της Google είναι να διευκολύνει τον χρήστη να προγραμματίσει τις αποδράσεις του αλλά και να τον βοηθήσει με την εξερεύνηση.

Η δεύτερη υπηρεσία «glanceable directions», παρακολουθει την πρόοδο του ταξιδιού ενώ δίνει οδηγίες που μπορούν να εμφανιστούν με μια ματιά. Σημειώνεται ότι αυτή η λειτουργία θα ξεκινήσει να είναι διαθέσιμη αυτό το μήνα.

Τέλος, η τρίτη υπηρεσία ονομάζεται «Recents» και βοηθά τους χρήστες να μείνουν οργανωμένοι και να προγραμματίσουν τα ταξίδια τους με τις νέες ενημερώσεις στα Recents, στην επιφάνεια εργασίας σας.

Η τεχνητή νοημοσύνη «απογειώνει» τους Χάρτες της Google

Το Immersive View ενώνει τις δυνάμεις του με την «τεχνητή νοημοσύνη» προκειμένου να βοηθήσει τον χρήστη να εξερευνήσει μια πόλη. Ουσιαστικά συγχωνεύει δισεκατομμύρια εικόνες και δημιουργεί μια πολυδιάστατη απεικόνιση του κόσμου με αξιόπιστες πληροφορίες που τοποθετούνται από πάνω.

Από την Τετάρτη 21 Ιουνίου, το Immersive View είναι σε τέσσερις νέες πόλεις: Άμστερνταμ, Δουβλίνο, Φλωρεντία και Βενετία ενώ επεκτείνεται σε περισσότερα από 500 εμβληματικά μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων σημαντικών σημείων στην Αθήνα.

Έτσι, αν κάποιος σχεδιάζει ένα ταξίδι στην Αθήνα και θέλει να δει τα ορόσημα της πόλης, μπορείτε να δει τα ιστορικά μνημεία πριν από το ταξίδι. Ο χρήστης μπορεί να περιηγηθεί στην Ακρόπολη, τον Παρθενώνα, το Ερέχθειο και το Θέατρο του Διονύσου. Στη συνέχεια μπορεί να συνεχίσει τη «βόλτα» του προς την Πύλη του Αδριανού και το ναό του Ολυμπίου Διός ή να δει το Ηρώδειο έτοιμο να φιλοξενήσει μια παράσταση. Από την εφαρμογή δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Επισκόπηση του ταξιδιού με ένα κλικ

Η νέα υπηρεσία ακούει στο όνομα «glanceable directions» και μέσω αυτής ο χρήστης μπορεί να παρακολουθήσει εύκολα την πρόοδο του ταξιδιού του απευθείας από την οθόνη κλειδώματος ή την επισκόπηση της διαδρομής. Ο χρήστης μπορεί να δει επικαιροποιημένες εκτιμώμενες ώρες άφιξης, καθώς και πού πρέπει να στρίψετε την επόμενη φορά (σ.σ. πληροφορίες που προηγουμένως ήταν διαθέσιμες μόνο στην ολοκληρωμένη λειτουργία πλοήγησης).

Στην περίπτωση που ο χρήστης αποφασίσει να ακολουθήσει άλλη διαδρομή, το δρομολόγιο θα ενημερώνεται αυτόματα. Τα glanceable directions λανσάρονται παγκοσμίως αυτό το μήνα για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τους οδηγούς, σε όλο το κόσμο, για Android και iOS.

Οδηγίες με μια «ματιά»

Η Google πρόσθεσε ακόμα μία λειτουργία την «Recents» στην επιφάνεια εργασίας για να βοηθήσει ακριβώς σε αυτό. Η εφαρμογή πλέον θα οργανώνει αυτόματα τα μέρη που έχει αναζητήσει ο χρήστης, με μια εύχρηστη επισήμανση στο πλάι της οθόνης.

Τώρα, με τις νέες ενημερώσεις που θα κυκλοφορήσουν σε παγκόσμιο επίπεδο τον επόμενο μήνα, θα αποθηκεύονται οι τοποθεσίες από τις πρόσφατες αναζητήσεις (σ.σ.highlights) ακόμη και αφού κλείσει το παράθυρο των Google Maps, ώστε να μπορεί ο χρήστης να επιστρέψει ανα πάσα στιγμή και να κάνει τον προγραμματισμό του για το ταξίδι του. Παράλληλα, η λειτουργία την «Recents» βοηθά να σχεδιαστούν πολλαπλά ταξίδια ταυτόχρονα αλλά και να μπορεί ο χρήστης να μοιράζεται με τους φίλους του μια επιλογή από σημεία- όπως αξιοθέατα ή ξενοδοχεία.

Διαβάστε επίσης

Μέσω Google Μaps η ΑΑΔΕ θα εντοπίζει αδήλωτες πισίνες

Emil Zatopek και Dana Zatopkova: 100 χρόνια από τη γέννηση των δύο χρυσών Ολυμπιονικών από τη Google

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ