ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Θα απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα - Η «απάντηση» του Ρώσου προέδρου στον Πριγκόζιν

Πούτιν: Θα απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα - Η «απάντηση» του Ρώσου προέδρου στον Πριγκόζιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, θα απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα στο ρωσικό λαό, μετά την «ανταρσία» από τον επικεφαλής της «Βάγκνερ», Γεβγκένι Πριγκόζιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα δώσει σύντομα τηλεοπτική ομιλία, ανέφερε το Σάββατο το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο το Κρεμλίνο.

Ο αρχηγός των Ρώσων μισθοφόρων Γεβγκένι Πριγκόζιν είπε ότι θέλει να εκδιώξει την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας λόγω της υποτιθέμενης ανικανότητάς της και δημοσίευσε βίντεο από τη ρωσική πόλη Ροστόφ, όπου ο ρωσικός στρατός έχει ένα από τα στρατηγεία του.

Το Ροστόφ-ον-Ντον, όπου έχουν βγει στους δρόμους τεθωρακισμένα στρατιωτικά οχήματα βρίσκεται πάνω από 1.100 χιλιόμετρα νότια της Μόσχας. Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής που συνορεύει με την Ουκρανία έχουν κληθεί να παραμείνουν στα σπίτια τους επειδή οι δυνάμεις ασφαλείας επιχειρούν στην περιοχή.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είπε στους μαχητές της «Βάγκνερ» ότι εξαπατήθηκαν και παρασύρθηκαν σε μια εγκληματική επιχείρηση από τον αρχηγό τους, Γεβγκένι Πριγκόζιν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ο Πριγκόζιν είχε κατηγορήσει νωρίτερα το υπουργείο Άμυνας της χώρας ότι στόχευσε τα στρατεύματά του και διέταξε μια επίθεση με ρουκέτα στα στρατόπεδα της Βάγκνερ στην Ουκρανία - σκοτώνοντας «ένα τεράστιο αριθμό συντρόφων». Προειδοποίησε ότι τα στρατεύματά του θα κινηθούν για να τιμωρήσουν τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου - και προέτρεψε τον στρατό να μην προβάλει αντίσταση.