ΚΟΣΜΟΣ

Mέσα στο υποβρύχιο Titan: YouTuber δημοσίευσε βίντεο από το μοιραίο βαθυσκάφος πριν την καταστροφή

Φως στο μοιραίο υποβρύχιο ρίχνει γνωστός youtuber
Φως στο μοιραίο υποβρύχιο ρίχνει γνωστός youtuber

Ένας γνωστός YouTuber μοιράστηκε ένα βίντεο του εαυτού του στο ίδιο σκάφος της OceanGate Expeditions λίγες εβδομάδες πριν από την έκρηξη του υποβρυχίου με προορισμό τον Τιτανικό.

Ο Τζέικ, γνωστός και ως Dallmyd, είχε κλείσει ένα ταξίδι στην Αποστολή ΙΙΙ, αλλά η εκδρομή ακυρώθηκε λόγω δυσλειτουργιών στον υπολογιστή και κακών καιρικών συνθηκών. «Αν η κατάδυσή μου δεν ακυρωνόταν, θα μπορούσα να ήμουν εγώ μέσα σε αυτό το υποβρύχιο σήμερα», είπε ο YouTuber, που αυτοαποκαλείται «κυνηγός θησαυρού», στους 13,4 εκατομμύρια ακόλουθούς του σε ένα κλιπ που μοιράστηκε την Παρασκευή.

«Είναι τρελό να το σκεφτεί κανείς, αλλά αν ο καιρός άνοιγε και οι συνθήκες ήταν τέλειες και ο Στόκτον με κοίταζε και μου έλεγε,… «Θέλεις να φύγουμε;» … θα το έκανα… Και η μοίρα μου θα μπορούσε να ήταν απλώς όπως εκείνη των πέντε που έχασαν τη ζωή τους μόλις πρόσφατα στην αποστολή 5».

Στο βίντεο διάρκειας 25 λεπτών, έδωσε μια ματιά στα παρασκήνια μιας εννιαήμερης εκδρομής που έκανε με την κοπέλα του, η οποία ξεκίνησε με ένα ταξίδι με βάρκα στη Νέα Γη προς το υποβρύχιο.

«Θα υπάρξουν πολλά γέλια, πολλά χαμόγελα, πολλά αστεία», προειδοποίησε. «Παρακαλώ να έχετε κατά νου ότι όλοι προσπαθούμε απλώς να περάσουμε καλά και δεν έχω ιδέα τι επιφυλάσσει το μέλλον για όλους».

Αν και το ταξίδι του ακυρώθηκε, ο Τζέικ πραγματοποίησε μια δοκιμαστική βουτιά 3.000 ποδιών με τον διευθύνοντα σύμβουλο της OceanGate, Στόκτον Ρας, ο οποίος εβδομάδες αργότερα χάθηκε σε μία ακόμη προσπάθεια να εξερευνήσει το ναυάγιο του Τιτανικού στον Βόρειο Ατλαντικό.

«Έχετε υπόψη σας, αυτό που κοιτάτε αυτή τη στιγμή είναι το ίδιο ακριβώς υποβρύχιο που έσκασε και σκότωσε πέντε ανθρώπους», εξήγησε. Ο Scuba Jake, όπως αποκαλεί τον εαυτό του στο Instagram, μιλά επίσης για τον αείμνηστο Πολ-Ανρί Ναρζολέ , τον Γάλλο εξερευνητή βαθέων υδάτων και ειδικό του Τιτανικού, ο οποίος επίσης πέθανε στο πλοίο.

Ο Ναρζολέ έδωσε αυτόγραφο σε ένα κομμάτι χαρτί στον Τζέικ, το οποίο είπε ότι θα μπορούσε να είναι η τελευταία του υπογραφή. Υπάρχουν επίσης πλάνα από τον Στόκτον και τον Ναρζολέ να υπογράφουν τη σημαία για την αποστολή του Τζέικ

Ο Τζέικ πήρε συνέντευξη από έναν άνδρα που εξήγησε ότι η δοκιμαστική κατάδυση ακυρώθηκε λόγω ενός υπολογιστή που «υπολειτουργούσε», του ανέμου και «της ταραγμένης θάλασσας». «Απλώς δεν μου φαινόταν πολύ σωστό, για να το πω ωμά, και γι' αυτό το είπα», καταγράφηκε να λέει ο Ρας στο κλιπ, το οποίο έχει ήδη πάνω από 655.000 προβολές. Τα προβλήματα συνεχίστηκαν καθ' όλη τη διάρκεια, εξήγησε ο Τζέικ στο βίντεο.