ΚΟΣΜΟΣ

Virgin Galactic: Διαστημικός τουρισμός από... χρυσάφι - Εισιτήριο μέχρι και 450.000 δολάρια

Virgin Galactic: Διαστημικός τουρισμός από... χρυσάφι - Εισιτήριο μέχρι και 450.000 δολάρια
GLOMEX

Ανοίγει ο δρόμος για τουρισμό στο... διάστημα με μια λίστα αναμονής που το κάθε εισιτήριο φτάνει τα 450.000 ευρώ

Λίγο πριν «κλείσει» τα 20 της χρόνια η εταιρία διαστημικού τουρισμού Virgin Galactic του Ρίτσαρντ Μπράνσον πραγματοποίησε την πρώτη της εμπορική πτήση με το πυραυλοκίνητο αεροπλάνο, Unity, επιτρέποντας στους επιβάτες να πετάξουν στην «άκρη του διαστήματος» και όσοι συμμετείχαν δηλώνουν ενθουσιασμένοι.

Το σκάφος πέταξε πάνω από την έρημο του Νέου Μεξικό, επιτρέποντας σε τρεις Ιταλούς να πραγματοποιήσουν πειράματα σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας. «Ήταν απίστευτο. Η επιτάχυνση, η απογείωση και ξαφνικά η μικροβαρύτητα . Έπρεπε να επικεντρωθώ στα πειράματά μου, είχα όμως την ευκαιρία να κοιτάξω την θέα, ήταν μοναδικά. Φανταστικά. Έμεινα άφωνος», περιέγραψε ο Πανταλεόνε Καρλούτσι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη «μισθωμένη» αποστολή από την ιταλική αεροπορία και το ιταλικό εθνικό ερευνητικό συμβούλιο, με τους επιβάτες να μην φοβούνται να κάνουν ένα ριψοκίνδυνο ταξίδι, ειδικά μετά το δυστύχημα του βαθυσκάφους Titan στον Ατλαντικό

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Daily Mail για τα τουριστικά ταξίδια της virgin atlantic στο διάστημα υπάρχει λίστα αναμονής εκατοντάδων ατόμων. Πιο συγκεκριμένα περίπου 800 άτομα έχουν ήδη προμηθευτεί το χρυσό εισιτήριο που σύμφωνα με τα διεθνή δημοσιεύματα ξεκινούν από 250.000 και φτάνουν έως και τις 450.000.

Η αποστολή ονομάστηκε Galactic 01 και διήρκεσε 72 λεπτά. Είχε αφετηρία την διαστημική βάση «America» και μεταδόθηκε απευθείας μέσω livestreaming σε ολόκληρο τον κόσμο. Αφού έφτασε σε ύψος σχεδόν 15.000 μέτρων το διαστημικό αεροσκάφος της Virgin Galactic (VSS Unity) απελευθερώθηκε από ένα αεροσκάφος-φορέα

Ο πύραυλος σβήνει μόλις φτάσει στο διάστημα, αφήνοντας τους επιβάτες σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας.