ΚΟΣΜΟΣ

Ντόλι Πάρτον: «Δε θέλω να φτιαχτεί το ολόγραμμά μου μετά το θάνατό μου»

H Ντόλι Πάρτον
H Ντόλι Πάρτον
Α.Ρ

Η θρυλική τραγουδίστρια της κάντρι και ηθοποιός Ντόλι Πάρτον δε θέλει να υπάρξει δικό της άβαταρ που θα δίνει συναυλίες με τη φωνή της, όταν φύγει από τη ζωή. «Θα είμαι κοντά, θα βρούμε τρόπους να με κρατήσουμε εδώ» είπε με χιούμορ, ενώ σχολίασε ότι ούτως ή άλλως τα πάντα επάνω της...είναι τεχνητά

Μην περιμένετε μια...μεταθανάτια συναυλία από την Ντόλι Πάρτον με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης. Δεν την ενδιαφέρει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Μουσικοί όπως οι ABBA και η Γουίτνει Χιούστον έχουν απαθανατιστεί ψηφιακά με παραστάσεις ολογράμματος τα τελευταία χρόνια, η 77χρονη σούπερ σταρ της κάντρι όμως απέρριψε ένα ανάλογο σενάριο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το επερχόμενο άλμπουμ της Rockstar.

«Νομίζω ότι έχω αφήσει πολλή δουλειά πίσω μου», είπε η Πάρτον, σύμφωνα με την The Independent. «Πρέπει να αποφασίσω με πόσα από αυτά τα πράγματα υψηλής τεχνολογίας θέλω να ασχοληθώ [με] γιατί δεν θέλω να αφήσω την ψυχή μου εδώ σε αυτή τη γη». «Νομίζω ότι με μερικά από αυτά τα πράγματα θα μείνω εδώ για πάντα», συνέχισε η ερμηνεύτρια του «Jolene». «Θα είμαι κοντά, θα βρούμε τρόπους να με κρατήσουμε εδώ».

Αναφερόμενη στην τεχνητή νοημοσύνη, η Πάρτον αστειεύτηκε ότι «τα πάντα» πάνω της είναι ούτως ή άλλως τεχνητά, προσθέτοντας ότι το κόλπο για να δείχνει μια γυναίκα όμορφη στην ηλικία της είναι οι «καλοί γιατροί, το καλό μακιγιάζ και ο καλός φωτισμός»

Οι μουσικοί έχουν εκφράσει διαφορετικές απόψεις για τις συναυλίες με ολογράμματα. Πέρυσι, οι ABBA κυκλοφόρησαν το «ABBA: Voyage» στο Λονδίνο και το συγκρότημα ηχογράφησε τις δικές του παραστάσεις χρησιμοποιώντας τεχνική λήψης κίνησης. «Αυτό που θα δείτε όταν έρθετε σε αυτό το σόου είμαστε εμείς», είπε ο συνιδρυτής Benny Andersson το 2021.

Η Βικτόρια Μπέκαμ είπε πέρυσι ότι δεν είναι σίγουρη για το σενάριο μίας περιοδείας επανασύνδεσης των Spice Girls, αλλά είναι ανοιχτή σε μια συναυλία με ολόγραμμα Φυσικά, και οι δύο αυτές περιπτώσεις είναι συναυλίες με τεχνητά εφέ, την ώρα που οι ερμηνευτές είναι ακόμα ζωντανοί. Νωρίτερα φέτος, ο Mike Shinoda των Linkin Park είπε ότι δεν θα τον ενδιέφερε να παίξει με ένα ολόγραμμα του αείμνηστου τραγουδιστή του συγκροτήματος Τσέστερ Μπένινγκτον ο οποίος αυτοκτόνησε το 2017.

Σε μια συνέντευξη στο 94.5 The Buzz, ο Shinoda είπε ότι το συγκρότημα αρνείται να εμφανιστεί δίπλα σε μια εικονική έκδοση του Μπένινγκτον παρά το γεγονός ότι ένας από τους παρουσιαστές του ραδιοφώνου του είπε ότι θα πλήρωνε «καλά χρήματα» για να το δει.

«Αισθάνομαι ότι είναι ανατριχιαστικό. Ακόμα κι αν δεν μιλούσαμε για εμάς, αν δεν μιλούσαμε για τον Τσέστερ, το οποίο είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, θα είχαμε τα συναισθήματά μας για το πώς θα τον αντιπροσωπεύαμε» είπε. «Για μένα, αυτό είναι ένα ξεκάθαρο όχι. Δεν ασχολούμαι με αυτό»

Ο Shinoda μίλησε για το ψηφιακό σόου των ABBA και σημείωσε ότι είναι θαυμαστής των καλλιτεχνών του "Mamma Mia". Εξήγησε όμως οτι αυτό είναι διαφορετικό από το να απεικονίζεται ένα νεκρό μέλος του συγκροτήματος στη σκηνή.

«Είναι όλοι ακόμα εδώ, και όμως θέλουν να το κάνουν με αυτόν τον τρόπο γιατί θέλουν να σε μεταφέρουν πίσω σε εκείνη τη στιγμή του χρόνου όπου αυτά τα τραγούδια ήταν νέα και ήταν όποια εποχή κι αν ήταν», εξήγησε. «Το καταλαβαίνω. Το βλέπω. Δεν είμαι θετικός, ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες, δεν είμαι θετικός ότι προσωπικά θα αγόραζα ένα εισιτήριο για την παράσταση. Άλλα άτομα θα το έκαναν. Αυτό είναι εντάξει»