ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία ύψους 400 εκ. δολαρίων

Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία ύψους 400 εκ. δολαρίων

Θα περιλαμβάνει αρκετά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού , αντιαρματικά όπλα και εξοπλισμό αποναρκοθέτησης

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ σκοπεύει να ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, εκτιμώμενης αξίας έως και 400 εκατ. δολαρίων, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο τρεις Αμερικανούς αξιωματούχους, τους οποίους δεν κατονομάζει.

Θα περιλαμβάνει αρκετά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Stryker, πυραύλους (για NASAMS, HIMARS, Patriot και Stinger), αντιαρματικά όπλα (συμπεριλαμβανομένων TOW και Javelin) και εξοπλισμό αποναρκοθέτησης.

Σε αυτό το πακέτο δεν θα περιλαμβάνονται αυτήν τη φορά πυρομαχικά διασποράς, όπως αυτά που εκτοξεύονται από αυτοκινούμενα πυροβόλα Howitzer και χρησιμοποιήθηκαν από τον ουκρανικό στρατό τις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί και ενδέχεται να γίνουν προσθήκες ή αλλαγές. Θα είναι το 43ο που θα εγκρίνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για την Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022. Η συνολική αξία της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία ξεπερνά τα 41 δισεκατομμύρια δολάρια.