ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Άγρια επίθεση σκύλου σε τρίχρονο αγόρι – Έχασε το 60% του άνω χείλους του  

Βρετανία: Άγρια επίθεση σκύλου σε τρίχρονο αγόρι – Έχασε το 60% του άνω χείλους του  

Του πήρε λίγο χρόνο για να χτίσει την αυτοπεποίθησή του για να φάει και να πιει και να αρχίσει να μιλάει ξανά, ανέφερε η μητέρα του 3χρονου αγοριού που δέχθηκε την επίθεση από τον σκύλο

Ένα τρίχρονο αγόρι στην Βρετανία έχασε το μεγαλύτερο μέρος του πάνω χείλους του μετά από επίθεση από ένα γαλλικό μπουλντόγκ.

Σύμφωνα με την Daily Mail το νήπιο υπέστη σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, αφού δέχθηκε επίθεση από σκύλο μέλους της οικογένειας.

Η μητέρα του είπε, παρόλο που είναι μόλις τριών, τώρα «είναι πραγματικά συνειδητοποιημένος με την εμφάνισή του». «Ο γιος μου δέχτηκε επίθεση από ένα γαλλικό μπουλντόγκ ενός μέλους της οικογένειας όταν έμεινε χωρίς επίβλεψη καθώς οι ενήλικες είχαν φύγει από το δωμάτιο. Ήταν πολύ γρήγορο και ένα τεράστιο σοκ με αποτέλεσμα να χάσει το 60% του πάνω χείλους του. Έκανε μια μεγάλη εγχείρηση από τότε. Του πήρε λίγο χρόνο για να χτίσει την αυτοπεποίθησή του για να φάει και να πιει και να αρχίσει να μιλάει ξανά. Αν και είναι μόλις τριών ετών, είναι πραγματικά συνειδητοποιημένος για το πώς φαίνεται. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό οι ιδιοκτήτες σκύλων να είναι προσεκτικοί με τα σκυλιά τους γύρω από τα παιδιά», ανέφερε στην βρετανική εφημερίδα η μητέρα.

Η μητέρα μίλησε ως μέρος της εκστρατείας Take the Lead της αστυνομίας του Merseyside, η οποία στοχεύει να μειώσει τον αριθμό των δαγκωμάτων σκύλων στο Merseyside, προσφέροντας σημαντικές συμβουλές ασφάλειας σε όλους τους ιδιοκτήτες σκύλων, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου φροντίδας του κατοικίδιου ζώου τους, ειδικά γύρω από τα παιδιά, κάτι που θα μπορούσε να αποτρέψει σοβαρούς τραυματισμούς.

Η εκστρατεία υποστηρίζεται από την Merseyside Dog Safety Partnership (MDSP), τον Επίτροπο Αστυνομίας και Εγκλήματος, τον Blue Cross, το Παιδικό Νοσοκομείο Alder Hey, το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, το Royal Mail και τα τοπικά συμβούλια. Ο κ. Christian Duncan, σύμβουλος πλαστικός χειρουργός στο Alder Hey Children's NHS Foundation Trust, δήλωσε ότι οι τραυματισμοί από επίθεση σκύλων σε παιδιά είναι εξαιρετικά συνηθισμένοι.

«Στο Alder Hey βλέπουμε παιδιά με τραύματα από επίθεση σκύλου πολλές φορές την εβδομάδα. Συχνά είναι το πρόσωπο του παιδιού που έρχεται σε επαφή με τον σκύλο, γι' αυτό αντιμετωπίζουμε πολλά δαγκώματα στα μάγουλα και τραυματισμούς σε εμφανή σημεία του προσώπου, δηλαδή σε μέρη της μύτης, των χειλιών και σε μέρη του αυτιού», αποκάλυψε ο Christian Duncan.