ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στον Τάμεση: Άνδρας εντόπισε πλάσμα που μοιάζει με...ανακόντα

Aνακόντα στον Τάμεση
Aνακόντα στον Τάμεση

Ένας άνδρας ισχυρίστηκε ότι εντόπισε ένα πλάσμα σαν «ανακόντα» να κρύβεται στον ποταμό Τάμεση στο Λονδίνο.

Ένας άνδρας ισχυρίζεται οτι εντόπισε κάτι που μοιάζει με ανακόντα στον Τάμεση. Μιλώντας στο Reddit, ο χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μοιράστηκε ένα στιγμιότυπο από ένα πλάσμα που μοιάζει με ερπετό πλάσμα φαίνεται να κρυφοκοιτάει έξω από το θολό νερό.

Η ανάρτηση, η οποία συγκέντρωσε πάνω από 11.000 likes, είχε τη λεζάντα: «Είδα ένα τρελό πράγμα στον Τάμεση μόλις τώρα». Η εικόνα φαινόταν να δείχνει το κεφάλι ενός φιδιού να κοιτάζει το νερό με ένα κόκκινο μάτι να...αχνοφαίνεται.

Πολλοί έσπευσαν να σχολιάσουν γράφοντας τις δικές τους θεωρίες για το τι μπορεί να είναι το πλάσμα. Ένα άτομο έγραψε: «Είναι το διάσημο ανακόντα του Τάμεση!». Ενώ ένας άλλος έγραψε: «Απλώς για να προσθέσω σε αυτό, νομίζω ότι είναι η κορυφή ενός ξύλινου στύλου με κάτι κόκκινο που έχει μπει σε αυτό κατά την άμπωτη».

Ωστόσο, πολλοί πιο ευφάνταστοι χρήστες του Reddit το ονόμασαν «The Loch Thames Monster» αντλώντας έμπνευση από το διάσημο τέρας του Λοχ Νες.

Εν τω μεταξύ, άλλοι είπαν ότι μπορεί να ήταν ένα μεγάλο φίδι και ένας χρήστης του Reddit επεσήμανε ότι «ένα τεράστιο δέρμα φιδιού βρέθηκε στον Τάμεση πέρυσι». Το δέρμα βρέθηκε από τον Τζέισον Σάντι, με έδρα το Λονδίνο, κάποιον που σαρώνει στη λάσπη του ποταμού για αντικείμενα αξίας.

Είναι πιθανό να το έριξε ένας εκπαιδευτής φιδιού boa, ένα διάσημο είδος μη δηλητηριώδους φιδιού που είναι εγγενές στη Νότια Αμερική και είναι γνωστό ότι περιστρέφεται γύρω από το θήραμά του και το συμπιέζει μέχρι θανάτου πριν το καταπιεί ολόκληρο. Ευτυχώς, ακόμη και τα ανθρώπινα μωρά είναι πολύ μεγάλα για να τα καταπιεί το φίδι, και ως αποτέλεσμα οι θανατηφόρες επιθέσεις σε ανθρώπους είναι σπάνιες.

Ο Σάντι δημοσίευσε πολλές φωτογραφίες από το εκπληκτικό του εύρημα στον λογαριασμό Instagram πέρυσι. «Ναι! Χθες εντόπισα αυτό το μεγάλο δέρμα φιδιού στην ακτή», είπε. «Δεν πίστευα στα μάτια μου. Ένα πολύ μεγάλο φίδι έριξε το δέρμα του και ξεβράστηκε με την παλίρροια.

Ένιωθα σα να βρισκόμουν κατά μήκος του ποταμού Αμαζονίου, όχι του Τάμεση! Κοίταξα πίσω από την πλάτη μου για να βεβαιωθώ ότι το φίδι δεν κρυβόταν πίσω μου. Ελπίζω αυτό το δέρμα φιδιού να μην είναι απόδειξη ότι περισσότερα φίδια ζουν κατά μήκος του Τάμεση ». Είπε επίσης στη MailOnline ότι το δέρμα ήταν περίπου πέντε πόδια σε μήκος και βρέθηκε στη βόρεια πλευρά του Τάμεση κοντά στη γέφυρα Hammersmith.

Αν και εγγενές στη Νότια Αμερική, το βαρύ φίδι συχνά διατηρείται και εκτρέφεται σε αιχμαλωσία και ως κατοικίδιο ζώο σε άλλα μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου. Το Exotic Pets UK περιγράφει το Boa constrictor στον ιστότοπό του: «Αυτό το είδος είναι ένα υπέροχο εξωτικό κατοικίδιο, ωστόσο απαιτείται ένα μεγάλο περίβλημα όταν είναι ενήλικο».