ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσικά επιβατικά αεροσκάφη έλαβαν άδεια εισόδου στον εναέριο χώρο της ΕΕ για να αποφύγουν καταιγίδα

airplane
Photo: pixabay.com

Τα 27 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους για όλα τα ρωσικά αεροσκάφη, στο πλαίσιο των κυρώσεων

Τρία ρωσικά επιβατικά αεροσκάφη έλαβαν ειδική άδεια για να εισέλθουν εκτάκτως στον εναέριο χώρο της Φινλανδίας και της Εσθονίας, προκειμένου να αποφύγουν καταιγίδες με έντονους κεραυνούς, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι των δύο χωρών.

Τα 27 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους για όλα τα ρωσικά αεροσκάφη, στο πλαίσιο των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Μόσχα λόγω της εισβολής των στρατευμάτων της στην Ουκρανία.

Η Υπηρεσία Αερομεταφορών της Ρωσικής Ομοσπονδίας (Rosaviatsiya) ευχαρίστησε σήμερα τις αρχές της Φινλανδίας και της Εσθονίας για τη βοήθειά τους.

Πρόκειται για τρεις πτήσεις των αεροπορικών εταιριών Rossiya, Ural Airlines και Nordwing από ή προς το Καλίνινγκραντ, χθες Τετάρτη. Λόγω της απαγόρευσης εισόδου στον εναέριο χώρο κρατών της ΕΕ, οι πιλότοι των ρωσικών αεροσκαφών υποχρεώνονται να ακολουθούν πορεία γύρω από τις ακτές χωρών της Βαλτικής προς την Αγία Πετρούπολη.

Η Υπηρεσία Μεταφορών της Φινλανδίας (Fintraffic) επιβεβαίωσε ότι δόθηκαν κατ’ εξαίρεση άδειες λόγω επικίνδυνων καιρικών συνθηκών.