ΚΟΣΜΟΣ

Οχάιο: 19χρονη σκότωσε το αγόρι της και έναν φίλο του ρίχνοντας το αμάξι της σε τοίχο

Οχάιο: 19χρονη σκότωσε το αγόρι της και έναν φίλο του ρίχνοντας το αμάξι της σε τοίχο

Οχάιο: Η έφηβη θα μπορούσε να περπατήσει ελεύθερη σε 15 χρόνια αφού σκόπιμα οδήγησε σε τοίχο από τούβλα για να δολοφονήσει τον φίλο της και έναν άλλο άνδρα

Μια καταδικασμένη έφηβη δολοφόνος στο Οχάιο θα έχει την ευκαιρία για αποφυλάκιση μετά από 15 χρόνια φυλάκισης επειδή έπεσε με το αυτοκίνητό της σε τοίχο από τούβλα, δολοφονώντας τον φίλο της και έναν άλλο άνδρα.

Και πάλι, η κατηγορούμενη Mackenzie Shirilla, 19 ετών, προειδοποιήθηκε από τον δικαστή ότι θα μπορούσε απλώς να περάσει τις υπόλοιπες μέρες της στη φυλακή και το αν θα βγει ποτέ εξαρτάται από το συμβούλιο αποφυλάκισης - και την ίδια την κατηγορούμενη.

Σύμφωνα με το LawandOrder.com, η Shirilla καταδικάστηκε σε ταυτόχρονες —όχι διαδοχικές— ποινές κάθειρξης 15 ετών και ισόβια πίσω από τα κάγκελα, με πίστωση χρόνου για τη δολοφονία του φίλου Dominic Russo, 20 ετών, και του φίλου Davion Flanagan, 19. Η ποινή αντανακλά το αίτημα της υπεράσπισης.

Η δικαστής Nancy Margaret Russo εξέφρασε επιφυλάξεις, ωστόσο, συμφωνώντας με την εισαγγελία ότι ο κατηγορούμενος έδειξε έλλειψη μεταμέλειας μετά την τραγωδία της 31ης Ιουλίου 2022. Εξέφρασε αμφιβολίες ότι η Shirilla θα βγει από τη φυλακή σε 15 χρόνια.

Η εισαγγελία είπε στον δικαστή τη Δευτέρα ότι η Shirilla έδειξε μια «σοκαριστική έλλειψη τύψεων» μετά από εκείνο το πρωί του Ιουλίου, όταν πέρασε το αυτοκίνητό της σε έναν δρόμο με ταχύτητα έως και 100 μίλια την ώρα.

Για παράδειγμα, πριν απαγγελθούν οι κατηγορίες, η Shirilla παρακολούθησε μια συναυλία με το αναπηρικό καροτσάκι της ενώ ανέρρωσε από το δυστύχημα.

Η Shirilla διατήρησε την αθωότητά της στο δικαστήριο, κουνώντας ακόμη και το κεφάλι της κατά τη διάρκεια δηλώσεων αντίκτυπου στο θύμα, όταν η μητέρα του Dominic Russo, Christine Russo, την ανέλαβε στο καθήκον.

«Κανείς δεν ήθελε αυτό να είναι δολοφονία ή να τιμωρήσει τη Mackenzie Shirilla για αυτό το ατύχημα, αλλά δεν ήταν αυτοκινητιστικό ατύχημα», είπε η Κριστίν Ρούσο στο δικαστήριο. «Τα στοιχεία και η επιστήμη απέδειξαν ότι η Mackenzie Shirilla δολοφόνησε τον γιο μου Dominic καθώς και τον Davion».

Η υπεράσπιση υποστηρίζει ότι επρόκειτο για αλόγιστη ανθρωποκτονία — και ότι η Shirilla έχασε τον έλεγχο του οχήματος.

«Μακάρι να μπορούσα να θυμηθώ τι συνέβη», είπε η κατηγορούμενη στο δικαστήριο ενώ τόνισε ότι αγαπούσε τον Dominic Russo και τον Flanagan και ότι ο πρώτος ήταν η αδελφή ψυχή της.

Οι οικογένειες του Ντόμινικ Ρούσο και του Φλάναγκαν θυμήθηκαν και τους δύο νεαρούς άνδρες με αγάπη.

«Έχασα τρία παιδιά σε εκείνο το δυστύχημα», είπε η Κριστίν Ρούσο. «Δεν περνάει λεπτό κάθε μέρα που να μην σκέφτομαι τόσο καλά τον γιο μου όσο τον Ντέιβιον. Η καρδιά μου είναι για πάντα ραγισμένη».

Είπε ότι αγαπούσε τον Dominic Russo και τον Flanagan και ότι ο πρώτος ήταν η αδελφή ψυχή της.

Οι οικογένειες του Ντόμινικ Ρούσο και του Flanagan θυμήθηκαν και τους δύο νεαρούς άνδρες με αγάπη.

«Ο Ντομ μπορεί να ήταν νέος, αλλά αξιοποίησε στο έπακρο κάθε μέρα και είχε αντίκτυπο στις ζωές των φίλων του και της οικογένειάς του», είπε ένας μεγαλύτερος αδελφός, ο Άντζελο Ρούσο. «Ο Ντομ ήταν επιχειρηματίας, αθλητής, παραγωγός τραγουδιών και επιχειρηματίας. Ο Ντομ δεν ήταν μόνο ο αδερφός μου, ήταν επίσης ο καλύτερός μου φίλος, και οι φίλοι σε αυτό το δικαστήριο λένε επίσης ότι ο Ντομ ήταν ο καλύτερός τους φίλος».

Η θετή μητέρα του Flanagan, Jamie Flanagan, τον αποκάλεσε «πολύτιμο».

«Ήταν μια καταπληκτική ψυχή με χρυσή καρδιά», είπε. «Έδωσε στον κόσμο αυτό που ήθελε περισσότερο στη ζωή του: την αγάπη. Το είδος της αγάπης που θα έσωζε έναν φίλο στη μέση της νύχτας, χωρίς ερωτήσεις. Το είδος που θα προστάτευε τους άλλους και θα τους τιμούσε».

«Μετά τον θάνατο του Ντέιβιον, πολλά τραύματα και πόνοι στο παρελθόν έχουν έρθει στη ζωή μου, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να θεραπευθώ από αυτό το τραυματικό γεγονός», είπε η Flanagan, μια από τις μικρότερες αδερφές του Ντέιβιον.

Ήθελε τη Shirilla, την οποία γνώριζε εδώ και τρία χρόνια, να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή ποινή και είπε ότι ο κατηγορούμενος έπαιρνε πάντα τον εύκολο δρόμο.

Διαβάστε επίσης:

Πακιστάν: Παιδιά «κρεμασμένα» στον αέρα σε ύψος 274 μέτρων - Έσπασε το καλώδιο του τελεφερίκ

Φωτιές: Η Κομισιόν στέλνει επτά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο και πάνω από 100 πυροσβέστες

Δυτική Όχθη: Νεκρός Παλαιστίνιος έφηβος από τα πυρά των ισραηλινών δυνάμεων