ΚΟΣΜΟΣ

Ιντερπόλ: Έκκληση για να αναγνωριστεί νεκρό αγόρι - Βρέθηκε τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο στο Δούναβη

Ιντερπόλ: Έκκληση για να αναγνωριστεί νεκρό αγόρι - Βρέθηκε τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο στο Δούναβη

Η Ιντερπόλ ζητά βοήθεια για τον εντοπισμό ενός παιδιού που βρέθηκε νεκρό στη Γερμανία, σε μία υπόθεση που έχει σοκάρει τη χώρα

Η γερμανική αστυνομία και η Ιντερπόλ, έκαναν από κοινού έκκληση για βοήθεια προκειμένου να εντοπιστεί ένα αγόρι που βρέθηκε νεκρό στον ποταμό Δούναβη πριν από περισσότερο από ένα χρόνο.

Στην ανακοίνωσή της, η Ιντερπόλ ανέφερε ότι ζητά βοήθεια από το κοινό «για να προσδιορίσει τις ύποπτες συνθήκες γύρω από τον θάνατό του». Το σώμα του παιδιού ανακαλύφθηκε στις 19 Μαΐου 2022, κοντά στο Grossmehring στο κρατίδιο της Βαυαρίας στη νοτιοανατολική Γερμανία.

Η Ιντερπόλ εξέδωσε μια «μαύρη ειδοποίηση» για να ειδοποιήσει την αστυνομία στις 195 χώρες μέλη του οργανισμού. Οι ανακοινώσεις είναι ένας τρόπος συλλογής πληροφοριών για πτώματα που δεν έχουν αναγνωριστεί. Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι πιθανότατα είχε περάσει χρόνο εκτός Γερμανίας, ανέφερε η Ιντερπόλ.

Ο Jurgen Stock, γενικός γραμματέας του οργανισμού, κάλεσε την παγκόσμια κοινότητα επιβολής του νόμου να διασταυρώσει τις βάσεις δεδομένων και να συμβουλευτεί ανοιχτές ή άλυτες υποθέσεις. «Κάποιος, κάπου ξέρει κάτι για αυτό το αγόρι, καθιστώντας εξίσου σημαντικό να δημοσιοποιηθούν ορισμένες λεπτομέρειες» είπε ο

«Είτε ήταν θύμα εμπορίας, απαγωγής ή βίας, δεσμευόμαστε να κινητοποιήσουμε όλες τις αστυνομικές δυνατότητες της Interpol για να τον εντοπίσουμε και να βοηθήσουμε τους ανακριτές να ρίξουν φως στον θάνατό του», πρόσθεσε.

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης

Tο αγόρι, που πιστεύεται ότι ήταν μεταξύ πέντε και έξι ετών, βρέθηκε κάτω από μια πλάκα και τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο στον ποταμό Δούναβη.

Η οργάνωση δημοσίευσε περισσότερες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένων εικόνων αναδόμησης προσώπου και σωματικών χαρακτηριστικών, ως μέρος της δημόσιας έκκλησης για την αναγνώρισή του

Η αστυνομία είπε ότι ήταν περίπου 110 εκατοστά ύψος, είχε καστανά μαλλιά και ζύγιζε 15 κιλά. Δεν είναι γνωστό πόσο καιρό το πτώμα βρισκόταν στο νερό όταν ανακαλύφθηκε.