ΚΟΣΜΟΣ

Κάρολος: Σχεδιάζει «μεγάλες περικοπές» στο βασιλικό προσωπικό

Κάρολος: Σχεδιάζει «μεγάλες περικοπές» στο βασιλικό προσωπικό
(Photo by Max Mumby/Indigo/Getty Images)

Ο Κάρολος έχει κάνει κατανοητό από καιρό ότι θέλει να μειώσει τα έξοδα της μοναρχίας

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ' φέρεται να σχεδιάζει να αφαιρέσει το 20% του διοικητικού προσωπικού του προκειμένου να αυξήσει την αποτελεσματικότητά του.

Οι περικοπές προσωπικού σύμφωνα με πληροφορίες του Independent θα επηρεάσουν «δεκάδες» υπαλλήλους στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, στο Σάντρινγκχαμ, στο Κάστρο του Ουίνδσορ και στο Μπαλμόραλ.

Ο Κάρολος έχει κάνει κατανοητό από καιρό ότι θέλει να μειώσει τα έξοδα της μοναρχίας και να εκσυγχρονίσει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα πράγματα εντός των ανακτόρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, γνωρίζει πολύ καλά πόσο κοστίζει η βασιλική οικογένεια στον φορολογούμενο (η μοναρχία χρηματοδοτήθηκε από τους φορολογούμενους συνολικά με 86,3 εκατομμύρια £ το 2020 έως το 2021).

«Υπάρχει πραγματική αίσθηση ότι το προσωπικό σε όλα τα ανάκτορα είναι πολυδάπανο. Υπάρχουν πάρα πολλοί βοηθοί βοηθών. Ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα θα προτιμούσαν να πληρώνουν στους ανθρώπους σωστούς μισθούς, αλλά να έχουν λιγότερους.

Για παράδειγμα, υπάρχουν σεφ για αυτούς και σεφ για το προσωπικό. Γιατί, ρωτούν, δεν μπορεί να υπάρχει ένας για όλους;», αναφέρει πηγή από τα ανάκτορα.

Επίσης, έχει αναφερθεί ότι η Καμίλα θα έχει βασικό ρόλο στην επίβλεψη των αλλαγών στο βασιλικό προσωπικό, με την πηγή να προσθέτει ότι η βασίλισσα «δεν μπορεί να αντέξει πάρα πολλούς ανθρώπους να κάνουν τις ίδιες δουλειές».

Το σχέδιο του βασιλιά να… αδυνατίσει τη μοναρχία ξεκίνησε με την έξωση του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσσεξ από την κατοικία τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Frogmore Cottage, όπως λέγεται.

Νωρίτερα φέτος, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ κλήθηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι, τρία χρόνια αφότου παραιτήθηκαν από τους ρόλους τους ως ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Το ζευγάρι ζει στο Montecito της Καλιφόρνια, με τα δύο τους παιδιά, τον πρίγκιπα Άρτσι και την πριγκίπισσα Λίλιμπετ.

Επίσης εκείνη την εποχή αναφέρθηκε ότι ο Κάρολος επιθυμούσε να τερματίσει τα επιδοτούμενα ενοίκια για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας τα επόμενα πέντε χρόνια, μια προσδοκία που επεκτείνεται και στους εργαζόμενους βασιλικούς, συμπεριλαμβανομένων του Πρίγκιπα και της Πριγκίπισσας της Ουαλίας, της Πριγκίπισσας Άννας και του Δούκα και Δούκισσας του Εδιμβούργου.

Ο Κάρολος ασχολήθηκε με τον εξορθολογισμό των εξόδων της βασιλικής οικογένειας από τότε που ανέλαβε το ρόλο του μονάρχη.