ΚΟΣΜΟΣ

Burning Man: Χιλιάδες επισκέπτες παγιδευμένοι στην έρημο της Νεβάδα - Ένας νεκρός

Burning Man: Χιλιάδες επισκέπτες παγιδευμένοι στην έρημο της Νεβάδα - Ένας νεκρός
Daily Mail

Χιλιάδες άτομα βρίσκονται παγιδευμένα στον χώρο του Φεστιβάλ στη Νεβάδα, καθώς δεν επιτρέπεται ούτε η έξοδος αλλά ούτε και η είσοδος λόγω καταρρακτωδών καταιγίδων που έχουν μετατρέψει την περιοχή σε λασπώδες έλος με την εκδήλωση να λήγει άδοξα.

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στο φεστιβάλ Burning Man που διεξάγεται στην έρημο της Νεβάδα, που μετατράπηκε σε χάος, όταν οι υπεύθυνοι έκλεισαν τις πύλες του, εγκλωβίζοντας 73.000 επισκέπτες σε απόκοσμες συνθήκες εν μέσω πλημμυρών, λέγοντας τους να αποθηκεύσουν φαγητό και νερό.

Χιλιάδες άτομα βρίσκονται παγιδευμένα στον χώρο του Φεστιβάλ, καθώς δεν επιτρέπεται ούτε η έξοδος αλλά ούτε και η είσοδος λόγω καταρρακτωδών καταιγίδων, που έχουν μετατρέψει την περιοχή σε λασπώδες έλος με την εκδήλωση να λήγει άδοξα. Περίπου 15 εκατοστά βροχής έχουν πέσει από το Σάββατο, ενώ σήμερα αναμένονται ακόμα 7 εκατοστά.

Το φεστιβάλ που μετατράπηκε σε κόλαση για τους παρευρισκομένους είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου, με το γραφείο του Σερίφη της βόρειας Νεβάδα να αναφέρει ότι ο θάνατος σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των καταιγίδων, ωστόσο δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με την αιτία θανάτου ή την ταυτότητα του ατόμου που έχασε τη ζωή του.

«Καθώς ο θάνατος ακόμα διερευνάται, αυτή την ώρα δεν έχουμε περαιτέρω πληροφορίες διαθέσιμες», ανακοίνωνε το γραφείο του Σερίφη το βράδυ του Σαββάτου.

Δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες ενημερώθηκαν ότι πρέπει να παραμείνουν στη θέση τους και να αποθηκεύσουν φαγητό και νερό το τελευταίο Σαββατοκύριακο της «ηδονιστικής» εκδήλωσης, που μετατράπηκε στο απόλυτο χάος από την Παρασκευή, που άρχισαν να επικρατούν συνθήκες παγωνιάς με λάσπες, κάνοντας ακόμα και διάσημους καλλιτέχνες όπως ο Κρις Ροκ να προσπαθούν να βρουν τρόπο να γλιτώσουν τον κατακλυσμό.

Twitter

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ με ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ προειδοποιούσαν τους επισκέπτες να μην ταξιδέψουν προς την περιοχή Black Rock αναφερόμενοι στο μέρος που λαμβάνει χωρα το φεστιβάλ.

«Για το υπόλοιπο του φεστιβάλ η πρόσβαση στην περιοχή έχει απαγορευτεί και θα ασας ζητηθεί να κάνετε αναστροφή» ανέφεραν σε ανακοίνωση οι διοργανωτές, εξηγώντας πως η βροχή το τελευταίο 24ωρο έχει δημιουργήσει μία κατάσταση που απαιτούσε την πλήρη απαγόρευση της μετακίνησης οχημάτων.

Πολλοί επισκέπτες υποφέρουν από υποθερμία και προσπαθούν να μείνουν σε μέρη με επαρκές νερό και φαγητό αλλά και θέρμανση, όπου είναι αυτό δυνατό, για να είναι ασφαλείς.

Η βροχή δεν αναμένεται να σταματήσει πριν τη νύχτα της Κυριακής, ενώ το φεστιβάλ ήταν προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί αύριο Δευτέρα.

Πολλοί πολίτες έκαναν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις συνθήκες που επικρατούν, ενώ φωτογραφίες δείχνουν τους επισκέπτες γεμάτους λάσπες να προσπαθούν να μετακινηθούν για να βρουν καταφύγιο.

Να σημειωθεί ότι οι καταιγίδες που πλήττουν την περιοχή είναι οι πιο ισχυρές που έχει γνρίσει το φεστιβάλ από το1986 που ξεκίνησε.