ΚΟΣΜΟΣ

Έλον Μασκ: «Ο γιος μου δεν παίρνει ναρκωτικά, ούτε έχει ψυχολογικά προβλήματα» λέει ο πατέρας του

O Έλον Μασκ
O Έλον Μασκ
ΑΡ

Έλον Μασκ: «Ο γιος μου δεν είναι ναρκομανής, ούτε έχει ψυχολογικά προβλήματα» σπεύδει προς υπεράσπιση του μεγιστάνα ο πατέρας του. O 77χρονος συνταξιούχος πολιτικός και ηλεκτρολόγος μηχανικός πιστεύει ότι οι καταγγελίες εις βάρος του, είναι μέρος μιας ευρύτερης επίθεσης 

Ο πατέρας του Έλον Μασκ, Έρολ, κατακρίνει τις αναφορές ότι ο γιος του παίρνει ναρκωτικά και έχει προβλήματα ψυχικής υγείας, απορρίπτοντας δημοσιεύματα οτι η «ακανόνιστη συμπεριφορά» του μεγιστάνα συνδέεται με τις «προσπάθειές του για αυτοθεραπεία».

Ο Έρολ Μασκ είπε ότι όταν ο γιος του πήγε στο podcast του Τζο Ρόγκαν και κάπνισε μαριχουάνα «χωρίς να κατεβάσει τον καπνό» μόνο και μόνο επειδή δεν ήθελε να φαίνεται «φρόνιμος». Ο συνταξιούχος Νοτιοαφρικανός πολιτικός Έρολ Μασκ, 77 ετών, χαρακτήρισε την έκθεση που έγραψε το The New Yorker για τον τεχνολογικό δισεκατομμυριούχο γιο του Έλον «απόλυτες βλακείες».

Η εις βάθος ανάλυση για τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla υποστήριξε ότι η «ακανόνιστη συμπεριφορά» του Μασκ συνδέεται με τις «προσπάθειές του να αυτοθεραπευτεί», καθώς περιηγείται στο «αδυσώπητο άγχος» που κάνει τη ζωή του δύσκολη.

Ο Έρολ Μασκ είπε επίσης ότι όταν ο γιος του πήγε στο podcast του Τζο Ρόγκαν και κάπνισε μόνο επειδή δεν ήθελε να φαίνεται «φρόνιμος». «Με την ίδια λογική το 99,9% όσων βλέπουν τον Έλον υπό το πρίσμα αυτού του άρθρου θα καταδικαστούν κατηγορηματικά ως κίνδυνος για την κοινωνία.

«Η εικασία ότι ο Έλον έχει προβλήματα ψυχικής υγείας και μπορεί να αυτοθεραπεύεται με Ambien και κεταμίνη τον πλήττει περισσότερο για κατασκευασμένους λόγους για να κερδίσουν πόντους οι φιλελεύθεροι. Αυτό που γράφτηκε είναι βλακείες, απο την αρχη μεχρι το τελος. Είμαστε άνθρωποι που δεν μπορούν να καταναλώσουν αλκοόλ, απεχθάνονται το κάπνισμα και τα φάρμακα, το ίδιο και τα ναρκωτικά κάθε είδους».

Μεγάλο μέρος του άρθρου του New Yorker, με τίτλο Elon Musk's Shadow Rule, βασίστηκε σε ισχυρισμούς φίλων και συνεργατών του. «Συνεργάτες πρότειναν ότι η χρήση του Μασκ έχει κλιμακωθεί τα τελευταία χρόνια και ότι το ναρκωτικό, παράλληλα με την απομόνωσή του και την ολοένα και πιο σκληρή σχέση του με τον Τύπο, μπορεί να συμβάλει στην τάση του να κάνει χαοτικές και παρορμητικές δηλώσεις και αποφάσεις».

Ο ίδιος ο Έλον Μασκ έγραψε για την έκθεση και τον συντάκτη της: «Τραγικό που ο Ρόναν Φάροου είναι μαριονέτα του κατεστημένου και εναντίον του λαού».Το 2017, ο Musk άφησε να εννοηθεί ότι χρησιμοποιεί μια θεραπεία διαταραχών ύπνου Ambien με αλκοόλ: «Λίγο κόκκινο κρασί, vintage δίσκη, λίγο Ambien ... και μαγεία!»

Νωρίτερα φέτος, ο Μασκ φέρεται να έπαιρνε κεταμίνη για να διαχειριστεί την κατάθλιψη, σύμφωνα με τους φίλους του. Η Wall Street Journal ανέφερε ότι ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter εθεάθη να χρησιμοποιεί το φάρμακο, ένα γνωστό αναισθητικό.

Λέγεται ότι ο Μασκ είπε στους ανθρώπους ότι λαμβάνει μικροδόσεις κεταμίνης για την κατάθλιψη και παίρνει πλήρεις δόσεις ενώ ήταν σε πάρτι. Έγραψε επίσης στο Twitter: «Η κατάθλιψη είναι υπερδιαγνωσμένη στις ΗΠΑ, αλλά για μερικούς ανθρώπους είναι πραγματικά ένα ζήτημα χημείας του εγκεφάλου.