ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Μεθυσμένος τουρίστας κατέστρεψε γλυπτό που… μόλις είχε αποκατασταθεί – Βίντεο

Βέλγιο: Μεθυσμένος τουρίστας κατέστρεψε γλυπτό που… μόλις είχε αποκατασταθεί – Βίντεο
TWITTER.

Ο Ιρλανδός τουρίστας συνελήφθη από τις Αρχές των Βρυξελλών.

Viral έχει γίνει ένας τουρίστας από την Ιρλανδία, ο οποίος… σακάτεψε γλυπτό έξω από το κτήριο του παλιού Χρηματιστηρίου των Βρυξελλών, το οποίο καβάλησε όντας –από ό,τι φαίνεται– μεθυσμένος.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε την περασμένη Κυριακή (10/09), όταν ο νεαρός άνδρας σκαρφάλωσε στο γλυπτό, το οποίο απεικονίζει ένα λιοντάρι και δίπλα του έναν άνδρα με πυρσό. Καθώς προσπαθεί να κατέβει, ο τουρίστας στηρίζεται σε ένα σημείο ώστε να σταθεροποιηθεί, με αποτέλεσμα να αποκολληθεί ο πυρσός και μέρος του χεριού της ανδρικής φιγούρας.

Το συγκεκριμένο έργο τέχνης, που ονομάζεται «Το χέρι με τον πυρσό», είναι ένα από τα δύο γλυπτά που πλαισιώνουν την είσοδο του κτηρίου και η αποκατάσταση του που τελείωσε πριν από μερικές εβδομάδες, κόστισε 17.500 ευρώ, σύμφωνα με τη Daily Mail. Η αστυνομία εντόπισε λίγο αργότερα τον άνδρα σε ένα κοντινό φαστφουντάδικο και τον συνέλαβε. Θα ζητηθεί αποζημίωση ύψους αρκετών χιλιάδων ευρώ από τον συλληφθέντα, σύμφωνα με Μέσα ενημέρωσης του Βελγίου.

Η νέα αποκατάσταση του ιστορικού γλυπτού αναμένεται να κοστίσει αρκετά χρήματα, διότι πρέπει να αναλάβουν το έργο εξειδικευμένοι τεχνίτες, σύμφωνα με τον διαχειριστή των εργασιών ανακαίνισης στο κτήριο.

Σχετικές ειδήσεις