ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο: Τουλάχιστον 49 οι νεκροί σε καφενείο χωριού, λένε οι Ουκρανοί

ukraine
Photo: twitter

Ο υπουργός Εσωτερικών Ίγκορ Κλιμένκο είπε ότι οι κάτοικοι του μικρού χωριού των 330 κατοίκων έκαναν μνημόσυνο στο καφενείο που χτυπήθηκε

Τουλάχιστον 49 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα 6χρονο αγοράκι, σκοτώθηκαν από ρωσικό πλήγμα σε ένα χωριό, στην περιοχή του Χαρκόβου, στην ανατολική Ουκρανία, όπως αναφέρει το skai.gr

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής στο Χάρκοβο είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν ένα καφέ και ένα κατάστημα στο χωριό Γκρόζνα στην περιοχή Κουπιάνσκ.

Άλλοι αξιωματούχοι ανάρτησαν βίντεο στα οποία μέλη των σωστικών συνεργείων να προσπαθούν να σκαρφαλώσουν στα συντρίμμια, απ’ όπου αναδίδεται καπνός. Διακρίνονται επίσης πτώματα ανάμεσα σε πλάκες τσιμέντου και μεταλλικές ράβδους.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ίγκορ Κλιμένκο είπε ότι οι κάτοικοι του μικρού χωριού των 330 κατοίκων έκαναν μνημόσυνο στο καφενείο που χτυπήθηκε.

«Από κάθε οικογένεια, από κάθε νοικοκυριό, υπήρχαν άνθρωποι σε αυτήν την εκδήλωση. Αυτή είναι μια τρομερή τραγωδία», δήλωσε ο Κλιμένκο στην ουκρανική τηλεόραση.

Επτά άτομα νοσηλεύονται επίσης στο νοσοκομείο μετά την επίθεση, η οποία δείχνει να είναι η πιο καταστροφική ρωσική επίθεση σε κατοικημένη περιοχή εδώ και εβδομάδες.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές αν οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν το χωριό με το πυροβολικό τους ή αν η επίθεση έγινε με πύραυλο.