ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Μετακινούνται άρματα και στρατιώτες για τη χερσαία επίθεση στη Γάζα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Μετακινούνται άρματα και στρατιώτες για τη χερσαία επίθεση στη Γάζα
AP Photo

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για τη χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ είναι σε εξέλιξη η αεροπορική επιδρομή.

Για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο του «Γιομ Κιπούρ» το 1973, το Ισραήλ ενεργοποίησε το άρθρο 40 που αφορά στην κήρυξη πολέμου.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου είναι ήδη στο κέντρο επιχειρήσεων και επιβλέπει την αεροπορική επίθεση στη Γάζα που είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες, ενώ φαίνεται ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ προχωρούν το σχέδιο για τη χερσαία επίθεση στη Γάζα.

Όπως μεταδίδουν πολεμικοί ανταποκριτές διεθνών πρακτορείων, άρματα μάχης, οχήματα του στρατού και στρατιώτες μετακινούνται στο νότιο Ισραήλ, προετοιμάζοντας τη χερσαία εισβολή στη Γάζα.

Μετά την εισβολή της Χαμάς, τις επιθέσεις και ακόμα και τις απαγωγές Ισραηλινών, ήταν αναμενόμενη η σκληρή αντίδραση και η κλιμάκωση των ενεργειών από πλευράς Ιερουσαλήμ. Ο πόλεμος, πλέον, είναι σε πλήρη εξέλιξη με τους Ισραηλινούς να ξεκαθαρίζουν ότι θα φτάσουν μέχρι τέλους απέναντι στη Χαμάς την οποία χαρακτηρίζουν τρομοκρατική οργάνωση.

Την ίδια ώρα, η διεθνής κοινότητα – πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που διατηρούν σχέσεις με τη Χαμάς – καταδικάζει όλα όσα έγιναν στο Ισραήλ το τελευταίο 48ωρο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκαθάρισαν τη στήριξή τους στο Ισραήλ, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τους θερμούς της ΕΕ. Η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή καταδίκασε τη Χαμάς και στάθηκε στο πλευρό του Ισραήλ.