ΚΟΣΜΟΣ

Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ισραήλ: «Θα είναι ένας δύσκολος πόλεμος»

Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ισραήλ: «Θα είναι ένας δύσκολος πόλεμος»

Ο Γιόαβ Γκάλαντ ενημέρωσε τους ομολόγους του στο ΝΑΤΟ για την κατάσταση στο Ισραήλ μετά την επίθεση της Χαμάς 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας του Ισραήλ Γιόαβ Γκάλαντ ενημέρωσε τους ομολόγους του στο ΝΑΤΟ που συγκεντρώθηκαν για μία διήμερη συνάντηση στις Βρυξέλλες για την κατάσταση στη χώρα του μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο Γκάλαντ περιέγραψε σκηνές που αντίκρυσε σε κοινότητες που έχουν πληγεί από τις επιθέσεις. Ο ισραηλινός υπουργός έδειξε επίσης ένα βίντεο με τις βιαιότητες της Χαμάς.

«Έχουμε χτυπηθεί σκληρά. Μην κάνετε το λάθος, το 2023 δεν είναι όπως το 1943. Είμαστε οι ίδιοι Εβραίοι, αλλά έχουμε διαφορετικές ικανότητες. Το κράτος του Ισραήλ είναι δυνατο, είμαστε ενωμένοι και ισχυροί», είπε.

Ο Ισραηλινός στρατός «θα καταστρέψει τη Χαμάς και θα καταδιώξουμε και τον τελευταίο με το αίμα των παιδιών μας στα χέρια του», ανέφερε στους υπουργούς Άμυνας του Νάτο ο Γκάλαντ.

«Θα είναι ένας μακρύς και δύσκολος πόλεμος, αλλά θα επικρατήσουμε», πρόσθεσε.

Σε σχόλιο στην πλατφόρμα Χ, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ σημείωσε, «Συγκινήθηκα βαθιά από τις δηλώσεις αλληλεγγύης από τους ομολόγους μου από όλο τον κόσμο. Δεν είναι μόνο δικός μας πόλεμος - είναι ένας πόλεμος κατά των αξιών και της ελευθερίας. Θα νικήσουμε».

Διπλωμάτες στις Βρυξέλλες ανέφεραν ότι οι υπουργοί Άμυνας στη σημερινή Σύνοδο «πάγωσαν» όταν ο Ισραηλινός ομόλογός τους Γιοάβ Γκαλάντ τούς έδειξε σοκαριστικά και φρικτά βίντεο από την επίθεση της Χαμάς σε Ισραηλινούς αμάχους.