ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ – Ερντογάν: «Πιθανή λύση είναι η διαμόρφωση ενός Παλαιστινιακού κράτους»

Πόλεμος στο Ισραήλ – Ερντογάν: «Πιθανή λύση είναι η διαμόρφωση ενός Παλαιστινιακού κράτους»
AP, φωτογραφία αρχείου.

«Η διαμόρφωση ενός κυρίαρχου Παλαιστινιακού κράτους μπορεί να αποτελέσει λύση στη σύγκρουση», επανέλαβε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, σε συνομιλία με τον Καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς.

Σήμερα (12/10), ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, στον οποίο επανέλαβε τη θέση της Άγκυρας ότι «η λύση στη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης μπορεί να δοθεί με τη διαμόρφωση ενός κυρίαρχου Παλαιστινιακού κράτους», σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Η Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, θα επισκεφθεί αύριο (13/10) το Ισραήλ

Η Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, θα ταξιδέψει αύριο στο Ισραήλ, σχεδόν μία εβδομάδα αφότου η Χαμάς «εξαπέλυσε» αιφνίδια επίθεση στη χώρα, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου.

Η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας θα πραγματοποιήσει «επίσκεψη αλληλεγγύης» στο Ισραήλ, ως μέρος των προσπαθειών του Βερολίνου για άσκηση «διπλωματίας κρίσης», τονίσθηκε. Η επίσκεψη ακολουθεί τη σημερινή (12/10) συνάντηση της κ. Μπέρμποκ στο Βερολίνο με τον Εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ – Τάνι, ο οποίος θεωρείται πιθανός μεσολαβητής στην εμπόλεμη σύρραξη.

Σχετικές ειδήσεις