ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ - Κάτοικος Τελ Αβίβ: «Τρόμος, φόβος - Τα πάντα έχουν σταματήσει»

Πόλεμος στο Ισραήλ - Κάτοικος Τελ Αβίβ: «Τρόμος, φόβος - Τα πάντα έχουν σταματήσει»

Τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε στο Τελ Αβίβ περιέγραψε ο Ιωναθάν Ιατρού, ο οποίος πλέον βρίσκεται στη χώρα μας.

Οχτώ μέρες έχουν περάσει από τη νύχτα της αιφνιδιαστικής επίθεσης της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς το περασμένο Σάββατο στο Ισραήλ και η ένταση στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται.

Άλλη μια νύχτα τρόμου, με απανωτούς βομβαρδισμούς, πέρασαν οι κάτοικοι στη Γάζα, που παραμένει υπό ολοκληρωτική πολιορκία από το Ισραήλ έκτοτε.

Μιλώντας στο ΜΕGA ο Ιωναθάν Ιατρού, κάτοικος Τελ Αβίβ & ραδιοφωνικός παραγωγός, μίλησε για τις στιγμές που έζησε όταν ξεκίνησε ο πόλεμος και μέχρι να επιστρέψει πίσω στην Ελλάδα.

«Περάσαμε πολύ δύσκολες ώρες. Όλο το Ισραήλ. Ευχαριστώ από την καρδιά μου την ελληνική Πρεσβεία που έκανε τα πάντα για να φέρει τους Έλληνες πίσω στην πατρίδα μας. Αυτό που ζουν οι κάτοικοι του Ισραήλ είναι κάτι πρωτοφανές. Τρόμος, φόβος. Οι ζωές μας έχουν αλλάξει. Τα πάντα έχουν σταματήσει. Εγώ είχα μεγάλη αγωνία για τα παιδιά μου. Ήμουν στο σπίτι μου όταν έγινε ο πόλεμος. Ήταν Σάββατο, η μέρα ξεκούρασης. Δεν περιμέναμε πως θα συμβεί κάτι τέτοιο. Το Σάββατο σχεδόν το 40% των Μονάδων ήταν σε άδεια. Ευτυχώς δεν είχα απώλειες στην οικογένειά μου αλλά μία πολύ καλή μου φίλη έχασε τον φίλο της. Και ακούω πολλές τέτοιες ιστορίες».