ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ισραήλ: Βρετανίδα με τις κόρες της ανάμεσα στα θύματα της Χαμάς

Πόλεμος Ισραήλ: Βρετανίδα με τις κόρες της ανάμεσα στα θύματα της Χαμάς

Πόλεμος Ισραήλ: Η τύχη του πατέρα αγνοείται επίσης από την ημέρα της εισβολής, ενώ έχουν απαχθεί και άλλοι συγγενείς τους

Η οικογένεια της Νόιγια Σαράμπι από την Μεγάλη Βρετανία ανέφερε ότι η ίδια δολοφονήθηκε μαζί με την αδελφή και τη μητέρα της κατά τη διάρκεια της εισβολής της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ.

Η 16χρονη Νόιγια (δεξιά στη φωτογραφία) μαζί με την 13χρονη αδερφή της Γιαχέλ εξαφανίστηκαν μετά την επίθεση της Χαμάς στο κιμπούτς Μπε’ερί στο νότιο Ισραήλ. Μαζί τους δολοφονήθηκε και η βρετανικής καταγωγής μητέρας τους Λιάν.

Σημειώνεται ότι ο θάνατος της Γιαχέλ είχε γίνει γνωστός από την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο όπως δήλωσε η οικογένειά της στο BBC η σορός της κοπέλας ταυτοποιήθηκε και επίσημα.

Οι αδελφές ήταν αγνοούμενες μετά τη σφαγή στο εν λόγω κιμπούτς στις 7 Οκτωβρίου. Αγνοούμενος παραμένει ο πατέρας των κοριτσιών, Έλι, ενώ και άλλοι συγγενείς της οικογένειας έχουν απαχθεί από τη Χαμάς.

Η 48χρονη Λιάν είχε μεταβεί σε κιμπούτς εθελοντικά όταν ήταν 19 ετών και από τότε ζούσε εκεί μόνιμα.

Στα τελευταία μηνύματα που είχε προλάβει να ανταλλάξει με συγγενείς της η Λιάν είχε πει ότι άκουγε πυροβολισμούς και φωνές στα αραβικά σε μικρή απόσταση. Αν και δεν ήταν η πρώτη φορά που βίωνε μια τέτοια κατάσταση, η Λιάν έλεγε σε συγγενείς της ότι «αυτή τη φορά είναι το κάτι άλλο».

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος Ισραήλ: Τηλεφωνική επικοινωνία Πάπα Φραγκίσκου - Μπάιντεν

Πόλεμος Ισραήλ: Διασώστης σώζει κοριτσάκι την ώρα βομβαρδισμών - Φώναζε «που είναι η μαμά μου» (vid)

Πόλεμος στο Ισραήλ: H Χαμάς υποστηρίζει ότι απέκρουσε χερσαία επίθεση των Ισραηλινών