ΚΟΣΜΟΣ

Δεν έχουμε βρει υπολείμματα πυρομαχικών στο νοσοκομείο Αλ Αχλί λέει η Γάζα στους New York Times

Δεν έχουμε βρει υπολείμματα πυρομαχικών στο νοσοκομείο Αλ Αχλί λέει η Γάζα στους New York Times
AP

H Χαμάς απάντησε ότι δεν μπόρεσε να βρει υπολείμματα πυρομαχικών στην περιοχή, ενώ ανώτερος αξιωματικός της παλαιστινιακής οργάνωσης εξήγησε ότι «Ο πύραυλος διαλύθηκε στον αέρα όπως το αλάτι στο νερό. Διαλύθηκε. Τίποτα δεν έμεινε»

Έχει περάσει σχεδόν μία εβδομάδα από τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου Αλ Αχλί, για τον οποίο η Γάζα κατηγορεί ότι ευθύνεται το Ισραήλ. Στην άγρια επίθεση σκοτώθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι, ενώ η Χαμάς δεν έχει παράσχει ακόμα κανένα στοιχείο που να συνδέει το Ισραήλ με το συμβάν.

Σε σχετικό αίτημα των New York Times, η Χαμάς απάντησε ότι δεν μπόρεσε να βρει υπολείμματα πυρομαχικών στην περιοχή, ενώ ανώτερος αξιωματικός της παλαιστινιακής οργάνωσης εξήγησε ότι «Ο πύραυλος διαλύθηκε στον αέρα όπως το αλάτι στο νερό. Διαλύθηκε. Τίποτα δεν έμεινε».

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας μέχρι στιγμής δεν έχει κοινοποιήσει κανένα στοιχείο για τον ισχυρισμό του ότι στο νοσοκομείο σκοτώθηκαν 471 άνθρωποι.

Εντωμεταξύ, από τις 7 Οκτωβρίου, σε ισραηλινές επιθέσεις έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 5.087 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων 2.055 παιδιά σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, ενώ 15.273 είναι οι τραυματίες.

Τις τελευταίες 24 ώρες έχουν σκοτωθεί 436 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους 182 παιδιά.