ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ισραήλ: Η Βασίλισσα Ράνια κατήγγειλε τη «σιωπή του κόσμου» για την κατάσταση στη Γάζα

Πόλεμος Ισραήλ: Η Βασίλισσα Ράνια κατήγγειλε τη «σιωπή του κόσμου» για την κατάσταση στη Γάζα
Twitter

Θέση για όσα συμβαίνουν στον πόλεμο στο Ισραήλ πήρε η Βασίλισσα της Ιορδανίας, Ράνια καταγγέλοντας τη σιωπή του κόσμου και την την «αντίδραση» των δυτικών χωρών μετά το ξέσπασμα του πολέμου στο Ισραήλ

Η Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας μίλησε αποκλειστικά στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN για τον πόλεμο που συμβαίνει στη γείτονα χώρα της, το Ισραήλ και σχολίασε την στάση που κρατάει ο κόσμος της Δύσης.

Η βασίλισσα ξέσπασε και κατήγγειλε τη «σιωπή του κόσμου» για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας ενώ παράλληλα δήλωσε «σοκαρισμένη» από την «αντίδραση» των δυτικών χωρών.

«Οι λαοί της Μέσης Ανατολής (…) είναι σοκαρισμένοι και απογοητευμένοι από την αντίδραση του κόσμου απέναντι στην καταστροφή που εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή. Τις δύο τελευταίες εβδομάδες διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά», είπε αρχικά η βασίλισσα Ράνια

«Όταν συνέβη η 7η Οκτωβρίου, ο κόσμος αμέσως και ανεπιφύλακτα στήριξε το Ισραήλ και το δικαίωμά του στην αυτοάμυνα και καταδίκασε την επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος», πρόσθεσε.

Η Βασίλισσα Ράνια κατηγόρησε τη Δύση για συνενοχή λέγοντας: «Αυτό που βλέπουμε εδώ και μερικές εβδομάδες είναι η σιωπή του κόσμου. Είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία που υπάρχει μια τέτοια ανθρώπινη τραγωδία και ο κόσμος δεν ζητά ούτε καν κατάπαυση του πυρός».