ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στη Ρωσία: Ιερέας αποκεφάλισε τη σύζυγό του μπροστά στην 8χρονη κόρη τους

O ιερέας-δολοφόνος
O ιερέας-δολοφόνος

Ρωσία: Ιερέας αποκεφάλισε τη σύζυγό του μπροστά στην 8χρονη κόρη τους, σε ένα έγκλημα που «πάγωσε» την κοινή γνώμη

Ένας ιερέας στη Ρωσία κατηγορείται ότι αποκεφάλισε τη σύζυγό του μπροστά στα μάτια της τρομοκρατημένης οκτάχρονης κόρης τους σε μια μακάβρια δολοφονία την ημέρα του Halloween. Το κρανίο της γυναίκας βρέθηκε αργότερα από την αστυνομία στον καταψύκτη της οικογένειας, σύμφωνα με αναφορές.

Ο ορθόδοξος ιερέας Mιχαήλ Ζουμπάρεφ, 40 ετών, βρίσκεται υπό κράτηση μετά το λουτρό αίματος στο οποίο σκοτώθηκε η σύζυγός του Βικτόρια 44 ετών.

Η οκτάχτονη κόρη τους και ο 17χρονος αδερφός της Δανιήλ, νοσηλεύονται σε νοσοκομείο όπου δέχονται ψυχολογική υποστήριξη μετά τον άγριο θάνατο της μητέρας τους.Κατά πληροφορίες μέλη της ενορίας του 40χρονου ιερέα είχαν διατυπώσει παράπονα για «περίεργη συμπεριφορά» του και γι' αυτό τις προηγούμενες εβδομάδες είχε τεθεί σε αργία από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι ο Ζουμπάρεφ πρώτα μαχαίρωσε στον λαιμό την σύζυγό του, στη συνέχεια την αποκεφάλισε και τελικά καλυμμένος με αίμα «άρχισε να προσεύχεται» ζητώντας από την κόρη του να κάνει του ίδιο.

H σύζυγος του ιερέα που βρήκε φρικτό θάνατο (δεξιά)

Το κορίτσι ήταν αυτό που τηλεφώνησε στον αδερφό της ζητώντας του βοήθεια. Ο Ζουμπάρεφ είχε αποφοιτήσει από θεολογική σχολή το 2010 και εργαζόταν ως ιερέας σε φυλακές. Ο Μητροπολίτης Καζάν και Ταταρστάν Κύριλλος «δέχτηκε την είδηση του τρομερού περιστατικού με βαθιά θλίψη». Εξέφρασε «ειλικρινή συλλυπητήρια» στους συγγενείς της Βικτόρια «Προσεύχεται για την ανάπαυση της ψυχής της και για την υγεία των ορφανών παιδιών».