ΚΟΣΜΟΣ

Σε κοινή χρήση, μοτίβα με πεταλούδες του Yuho Tanaka

Σε κοινή χρήση, μοτίβα με πεταλούδες του Yuho Tanaka

Στα τέλη του 19ου αιώνα, ο Yuho Tanaka ήταν ένας επιτυχημένος καλλιτέχνης και σχεδιαστής ο οποίος δραστηριοποιείτο στο Κιότο

Στην κορύφωση της καλλιτεχνικής του σταδιοδρομίας, δημιούργησε πολυάριθμα γραφίστικα μοτίβα εμπνευσμένα από πεταλούδες τα οποία στη συνέχεια συνελέγησαν σε ένα βιβλίο με τίτλο hyaku-cho-zuan ή Εκατό Σχέδια Πεταλούδων.

Τα σχέδια του Tanaka είναι τολμηρά και όλο χρώμα, με μοναδικές διακοσμητικές επιρροές από την Αρ Νουβό της Δύσης· κατανοητό, καθώς τα χρόνια διαμόρφωσής του ως καλλιτεχνική προσωπικότητα ήταν στην περίοδο της παλινόρθωσης των Μεϊτζί όταν η Ιαπωνία άνοιξε τις πύλες της μετά από απομόνωση δύο αιώνων. Ωστόσο, παρά τις δυτικές επιρροές, υπάρχει κάτι σαφώς ιαπωνικό στα σχέδια, όπως η χρήση των χρυσάνθεμων και άλλης χλωρίδας της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου (https://www.instagram.com/p/CzPcMRZO_ru/).

Δείτε την gallery:

Χάρη στη National Diet Library (NDL) της Ιαπωνίας, όλες οι εικόνες του Tanaka είναι πλέον στον σύνδεσμο https://rnavi.ndl.go.jp/imagebank/en/data/post-174.html διαθέσιμες χωρίς δικαιώματα για προσωπική χρήση και εμπορικούς σκοπούς.