ΚΟΣΜΟΣ

Mέγκαν Μαρκλ: Η πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά το νέο «βασιλικό δράμα» - Το μήνυμα που έστειλε

H Mέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι
H Mέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι
ΑΡ

Η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε μήνυμα με την πρώτη της δημόσια εμφάνιση, μετά τους ισχυρισμούς του Όμιντ Σκόμπι περί ρατσιστικών σχολίων από την πλευρά της Κέιτ και του Καρόλου για το χρώμα του δέρματος του γιου της

Η Μέγκαν Μαρκλ συνελήφθη από τον φωτογραφικό φακό να χαμογελά δημόσια, αφότου τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που κατηγόρησε για ρατσισμό κατονομάστηκαν στην ολλανδική μετάφραση του νέου βιβλίου του Όμιντ Σκόμπι.

Υπενθυμίζεται ότι ο δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «Endgame» αποκάλυψε στην ολλανδική έκδοσή του ότι οι δύο «βασιλικοί ρατσιστές» είναι ο βασιλιάς Κάρολος και η Κέιτ Μίντλετον, κάτι που ωστόσο ο ίδιος αρνείται. Το βιβλίο αποσύρθηκε από τα ράφια για να διορθωθεί, όμως τα ονόματα είχαν ήδη διαρρεύσει στα social media. Πηγές κοντά στη Μαρκλ και τον σύζυγό της πρίγκιπα Χάρι επέμειναν ότι το ζευγάρι δεν είχε καμία συμβολή στο βιβλίο του Σκόμπι

Η Μέγκαν Μαρκλ εθεάθη στην Καλιφόρνια τη Δευτέρα (4.12) φαινομενικά αδιάφορη και άνετη, καθώς η οργή για το σκάνδαλο με τους «ρατσιστές γαλαζοαίματους» συνεχίζεται πίσω στην γηραιά αλβιόνα. Η 42χρονη εθεάθη στη Σάντα Μπάρμπαρα, λίγα μίλια από την έπαυλή της στο Μοντεσίτο, φαινομενικά αγνοώντας την καταιγίδα που μαίνεται στην πατρίδα του συζύγου της πρίγκιπα Χάρι.

Η μητέρα δύο παιδιών που γεννήθηκε στην Καλιφόρνια ήταν ντυμένη με μαύρο κολάν και ένα μαύρο μακρυμάνικο μπλουζάκι, με πράσινο καπέλο του μπέιζμπολ.Δεν ήταν ξεκάθαρο αν ήταν καθ' οδόν για το γυμναστήριο. Ο πρίγκιπας Χάρι πάντως εθεάθη να προπονείται σε ένα γυμναστήριο της Σάντα Μπάρμπαρα και εκείνη είναι γνωστό ότι λατρεύει τη γιόγκα.

Καθώς η πρώην ηθοποιός έκανε βόλτα στην παραλιακή πόλη της Καλιφόρνια, 5.000 μίλια μακριά μαίνεται η βασιλική διαμάχη που πυροδότησε το βιβλίο του πρώην συμμάχου της. Ο Όμιντ Σκόμπι, ο οποίος εθεωρείτο ως ο ανεπίσημος εκπρόσωπος του ζευγαριού, εξακολουθεί να παλεύει με τις συνέπειες της αποκάλυψης για την οποία «ορκίζεται» οτι δεν ευθύνεται.

Ένα αρχικό προσχέδιο του βιβλίου, που δόθηκε σε Ολλανδούς μεταφραστές, ονόμαζε τα δύο ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας -τον βασιλιά Κάρολο και την Κέιτ -ως τα άτομα που εξέφρασαν «ανησυχίες» τους για το χρώμα του δέρματος του γιου της Άρτσι, ενώ ήταν έγκυος.

Η Μαρκλ αποκάλυψε για πρώτη φορά το θέμα στην τηλεοπτική της συνέντευξη με την Όπρα Γουίνφρεϊ, τον Μάρτιο του 2021, χωρίς να δώσει ονόματα. Η Ουίνφρεϊ αντέδρασε με τρόμο στην εκδοχή της Μαρκλ για τα γεγονότα και οι κατηγορίες πυροδότησαν ένα κυνήγι για τους «βασιλικούς ρατσιστές» στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Μαρκλ και ο σύζυγός της εξέδωσαν δήλωση λέγοντας ότι δεν ήταν η εκλιπούσα βασίλισσα ή ο σύζυγός της πρίγκιπας Φίλιππος, αλλά αρνήθηκαν να κατονομάσουν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που έκαναν τα εν λόγω σχόλια.

Οι Σάσεξ αρνήθηκαν να υπερασπιστούν δημόσια τους συγγενείς τους και ο εκδότης του βιβλίου του Σκόμπι δεν έδωσε καμία εξήγηση για το πώς κατέληξαν να τυπωθούν τα ονόματα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και τα Ανάκτορα του Κένσινγκτον εξετάζουν να κινηθούν νομικά. Ούτε ο βασιλιάς ούτε η πριγκίπισσα της Ουαλίας αναμένεται να εμπλακούν στις συνομιλίες, αλλά θα ενημερωθούν εάν παραστεί ανάγκη, ανέφερε η Telegraph.